Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

Join the forum, it's quick and easy

Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

Star Trek-najpozitivnija SF franšiza

3 posters

:: SF :: Star Trek

Ići dole

Star Trek-najpozitivnija SF franšiza Empty Star Trek-najpozitivnija SF franšiza

Počalji od Dr.Jackson Pet Avg 26, 2011 3:14 am

Ono sto čini Zvezdane staze drugačije od ostalih serija jeste njeno vidjene budućnosti čovenčanstva.Ne to nisu brodovi koji idu nadsvetlonsom brzinom nego vidjenje sveta gde nema kriminala,novca,ratova,rasizma...životinje i biljke se ne ubijaju jer sve mogu da stvore replikatori.Svet gde je Zemlja jedna oaza mira,pravi raj u svemiru.
Iz ovih razloga Star Trek jeste najpozitivnija serija mada ima tu kasnije malog koškanja sa novim vrstama tipa Borga,Xinda,Dominiona...ali u odnosnu na čitavu pozitivnu energiju kojom zrači serija ove negativne mogu samo da eleminisu Very Happy
Šta mislite o ovome?
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 34

https://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Star Trek-najpozitivnija SF franšiza Empty Re: Star Trek-najpozitivnija SF franšiza

Počalji od Hex Sub Avg 27, 2011 4:52 pm

To mi je uvek smetalo u celoj franšizi... Ljudi u osnovi imaju taj nagon da urade nešto loše, da zavide jedni drugima, da se ubijaju međusobno, itd. Ljudi su koliko se mi god pretvarali da to nije tačno, zla rasa. Pokušavamo da se što više pretvaramo da smo dobri i fini, ali koliko postoji vas koji nikad niste opsovali sve po spisku nekome? Koliko je vas koji niste bar jednom nekoga udarili? Da ne govorim o onome
- Da li si čuo, Marko pao i polomio glavu?
- Jao, stvarno? Pa šta je to radio? Da li je dobro? (A u sebi razmišljate: Ma tako mu i treba kreten jedan raspali! Da bog, da crko.)"

Mi smo gamad sa nekim nivoom samokontrole. Ta naša karakterna osobina ratobornosti i zavisti će učiniti i da izumremo jednog dana. Ako ne kroz 10, 50 ili 100 godina, ali zaratiće se jednom i ima da izumremo kao rasa, a verovatno ćemo i sve druge organizma na planeti da povučemo za sobom.

Kad smo već kod Star Trek franšize i dobrote, pogledajete epizodu (iz dva dela je) "In the mirror, darkly" iz serijala Enterprise. To je najbliži primer onoga što, ako doživimo taj stepen razvića, nas kao rasu čeka. Naravno ne verujem da bi mi uspeli da uradimo što i Teranska Imperija tamo već bi nas neko razbio.

Nadam se da vas nisam previše razgnevio i izbedačio ovim pogledom na svet. Komentari? Pretpostavljam da će ih biti mnogo...
Hex
Hex
Lord
Lord

Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Star Trek-najpozitivnija SF franšiza Empty Re: Star Trek-najpozitivnija SF franšiza

Počalji od Dr.Jackson Sub Avg 27, 2011 11:13 pm

Ja mislim da smo mi prevrtljiva rasa a ne zla,jednom recju zaje*ni likovi Smile
Nesto kao Vistorsi iz serije V,e to je nasa moc ubedjene da smo dobri a stvari samo hocemo nekog da zaje*eno i da ga pribodobijrmo i oblikujemo da lici na nas..
Bas kao u TNG-u kad namecemo sa moralom i glupostima da svi moraju biti kao mi i da od nas nema nikog bolji i da se oko nas vrti ceo svet Very Happy
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011

https://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Ned Avg 28, 2011 4:18 am

U odnosu na druge Sci-Fi serijale ovo je definitivno najpozitivnija.

Mi smo takvi kakvi smo, kako nas je istorija napravila, jer su u navali modernog ili kakvog god svega i svacega gubi izvorna sustina coveka, koju vise niko i ne zna. Zato srljamo u propast, a da prethodno nismo ni spoznali uzroke i posledice tog procesa.
Vecina problema sveta i coveka potice od toga sto stalno popravljamo posledice umesto da predupredimo uzroke...

U tom smislu, ja smatram da Star Trek daje odredjene smernice za bolji zivot i u sebi nosi utopijski naboj koji ovom serijalu daje pozitivan karakter.
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

:: SF :: Star Trek

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu