Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

Join the forum, it's quick and easy

Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

SPACERATS

3 posters

Strana 12 od 23 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17 ... 23  Sledeći

Ići dole

SPACERATS - Page 12 Empty Re: SPACERATS

Počalji od Dr.Jackson Uto Jan 10, 2012 8:08 am

17:30

Da , to je zaista veoma interasntno pitanje?
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 34

https://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Uto Jan 10, 2012 8:26 am

17:15 *vraća se svetlo i napajanje na brodu*

*dolazim u komandnu sobu*

Sva sreća nije mnogo oštetio glavni energetski vod. Imamo ponovo napajanje.

Na brodu je haos... Ne smem ni da pogledam kompletan izveštaj štete. Imam bar jednu dobru vest, veštačka gravitacija će uskoro biti ponovo dostupna. Napajanje za to je oštetio dok se probijao kroz zid tako da je oštećenje minimalno.

Pretpostavljam da nije bio U šatlu kada je došao na naš brod. Verovatno se sakrio na spoljašnjoj strani trupa. Samo ne znam kako ga ja nisam video pošto sam se i ja tako vratio. Mora da je bio na donjem delu trupa, pošto sam ja bio veći deo vremena gore.

Što se intervencije tiče, nemam pojma. Dok sam čeprkao da vratim napajanje uspeo sam da na onaj raspali generator (sa početka putovanja, onaj što smo popravljali čekićem) upalim jedan od kompjutera, pa sam malo pregledao zapise sa Astrala (USG Astral).

Ni prema analizi napada ne mogu da zaključim šta su tačno hteli. Upali su na brod na bočnoj strani otprilike na sredini i krenuli su da napadaju na obe strane paralelno. Alfa tim je išao ka krmi, a beta tim ka pramcu. to je veoma čudno s obzirom na naredbu koju je naš droid imao. Ovo najbolje ilustruje činjenca da je na Astralu gotovo celo obezbeđenje bilo u blizini mašinske sobe (na samoj krmi), a beta tim je trebao da ih pokriva.

Jedina naznaka šta je bila njhova misija leži u tome što su izbegavali da gađaju izvesne delove broda u blizini glavne industrijske hale i to da se alfa tim posle istrebljenja posade u zadnjem delu broda vratio do industrijske hale, tamo zadržao 20 minuta i potom vratio u desantni brod.

Da vidimo šta su tako posebno pronašli i čuvali tamo da bi ih TEC napao zbog toga... Mislim da sam našao šta je to u pitanju. Pronašli su ovo:

SPACERATS - Page 12 Blue_vine_v3

To je kristal vrlo ineteresantnih svojstava. Raste sam od sebe, eksplozivan, može bez većih problema da se koristi kao izvor energije i izuzetno otrovan za ljude (posada je to otkrila na malo teži način).

Hmmm... Zanimljivo ime su dali kristalu... Nazvali su ga Tiberium. Dali su ga po njihovoj mitološkoj reci. Da li se to meni čini ili su ga nazvali po reci Tibar? Smile Ipak izgleda imaju neka davna sećanja na Zemlju...

Interesantan jeste, ali nisam siguran da je toliko interesantan da se pobije 14 000 radnika i članova posade zbog nekoliko kristala.

*INTERNII SENZORI AKTIVIRANI*

Super! Roboti su uspeli da ih osposobe. Sada će biti malo lakše da se lociraju ošt...

*PAŽNJA! NEIDENTIFIKOVANA MATERIJA PRONAĐENA U HANGARU!*

Idem tamo. Ja sam manje-više izolovan sistem tako da sam prilično bezbedan šta god da je.
Hex
Hex
Lord
Lord

Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sre Jan 11, 2012 4:52 am

16:30

Samo napred ja cu ostati ovde da cuvam naseg drugara Zezanje
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sre Jan 11, 2012 5:38 am

16:00 Koga da čuvaš? Pa uništen je naš drugar... Laughing Lično sam mu iščupao "mozak". Very Happy

*ulazim u hangar*

Ovde nema ničega, ne znam što kompjuter ludi... Kompjuteru, gde je materijal relativno u odnosu na moju trenutnu poziciju?

*3 metra udaljeno, ugao 22°*

OK, znači malo udesno i tri metra pravo... Dva, tri... Ovde nema ničega. Čekaj... Šta je ovo? Ljudi, imamo problem. Raste nam mali kristalić tiberijuma u hangaru... Mora da se zakačio ili za onog droida ili za mene, pa smo ga uneli na brod. Kompjuteru, da li je to jedini kristal na brodu?

*Ne, očitavam još 322 fragmenta širom broda, ali ovo je najveći.*

Fuj... Da li postoji neko ograničenje u minimalnoj veličini kristala da bi mogao sam da raste?

*Prema dostupnim podacima nema. I najfinija prašina raste.*

Kompjuteru, pošalji mi lokacije svih kristala. Definitivno ih je droid nosio... Nisam stigao da odem do palube 3 gde je probio oplatu, a tamo ima 4 kristala.

Šta da se radi... Pokušaću da ih sakupim, pa da vidimo šta možemo da radimo sa njima. Nadam se samo da TEC neće saznati da imamo ovo na brodu inače smo pukli. Ovaj jedan droid nam je skoro potpuno uništio brod, a zamislite par stotina njih da se ukrca.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Sre Jan 11, 2012 6:45 am

15:45

Moze li se kristal upotrebiti za privremeno krpljenje broda?! Koliko je "opasan", ako me kapirate?
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sre Jan 11, 2012 9:00 am

15:00

Izuzetno je opasan. Zamisli samo da udahneš jedno zrnce njegove prašine. Posle par dana bi ti pluća bila potpuno ispunjena kristalom i izbušena. Wink Mada to ne bi dočekala jer bi te sama toksičnost ubila u roku od nekoliko sati. Uz to da ne pominjem što je eksplozivan. Very Happy

Uspeo sam da sakupim sve kristale i zatvorio sam ih u hermetički zatvorenu kutiju. Dok ne porastu to bi trebalo da ih zadrži. Rastu eksponencionalnom brzinom, ali makar to rade u "skokovima". Za sada rastu u pravilnim intervalima od 22 minuta i 37 sekundi, ali prema podacima taj interval se kasnije polako ubrzava što je kristal veći. Trebalo bi da ih ova kutija zadrži izvesno vreme, ali pitanje je koliko će da izdrži kada krenu da pritiskaju zidove. Takođe u toku rasta često otpadaju sitni kristalići koji prave nove kristale. Zanimljivo je da se odlično rastvara u vodi, ali tako postaje izuzetno nestabilan i isparljiv (HINT: Držati na suvom mestu!).

Robotići su zakrpili u međuvremenu rupe u trupu i osposobili kompletno napajanje. Spoljašnji senzori su idalje onesposobljeni, kao i FTL. Iteresantno je da se on puni iako je teško oštećen. Skok je u trenutnom stanju nemoguć, ali neće biti previše teško da ga popravim. Taman ću kad ga već otvaram da ugradim ono unapređenje.

Phoenix, dobro si uradila što si tražila bombe. Pronašla si one najbitnije tako da smo prošli prilično bezbolno u poslednjoj seriji eksplozija. Nije oštećen gotovo nijedan vitalni sistem, a i oni koji su oštećeni, nisu previše teško.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Čet Jan 12, 2012 7:13 am

14:00...
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Čet Jan 12, 2012 7:46 am

13:37

Lako cemo za FTL i usputne popravke, ali kako da se otarasimo kristala, bez da ugrozimo sebe ili druge?!
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pet Jan 13, 2012 2:23 am

13:00 To je već problem. Za sada možemo da ga prebacujemo iz jedne u drugu kutiju, ali to je samo privremeno rešenje. Moraćemo da pronađemo ili način da trošimo kristale, tako da ostaju iste veličine ili da im zaustavimo rast ili da ih negde izbacimo. Lično sam protiv toga da ih bacimo negde jer ko zna kakav problem možemo da napravimo nekome ko nabasa na njih.

Možda je najbolja varijanta da pokušamo da napravimo reaktor koji će koristiti rastvor kristala kao izvor energije. Tako ćemo da koristimo kristale na koristan način, a nećemo imati problema sa njihovim rastom. Areli su već počeli da rade u tom smeru i imam neke inicijalne nacrte. Projekat nije završen, ali najteži deo su odradili.

Što se popravki tiče, to ide lako jer nema ogromnih rupa u trupu koje je zapravo najteže zakrpiti. Senzori će da budu najveći problem, ali i to će biti sređeno pre skoka. Za sada nas radari i senzori kratkog dometa obaveštavaju šta se nalazi oko nas tako da smo relativno bezbedni.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Pet Jan 13, 2012 8:07 am

12
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pet Jan 13, 2012 8:22 am

11:00
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sub Jan 14, 2012 12:09 am

10:30

I kako napreduje za popravkama?
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sub Jan 14, 2012 3:31 am

10:00

Popravke nisu nikakav problem. Sve rupe su zakrpljene i veći deo sistema ponovo radi. Još senzori i FTL su ostali od krupnih popravki. Naravno ne preporučujem još da se zalazi na palubu 12 jer još imamo curenje radijacije, ali roboti rade na popravci.

Dobro je da nisu pirati hteli da prihvate naš stari nuklearni reaktor. Možemo uz manje modifikacije da učinimo da radi na tiberium. Very Happy Počeo sam da ga ugrađujem u rezervno skladište. Tamo ćemo moći da ga koristimo bez većih problema.

Imam još par ideja kako da iskoristimo tiberium, ali to ću da otkrijem kada ih budem malo razradio. Smile

[Koliko paluba bi trebalo da imamo? Ja za sad lupam i trudim se da ne preteram mnogo. Pošto si ti konstruisao brod, valjda si i na to mislio. Wink]
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sub Jan 14, 2012 4:33 am

9:50

Evo napravio sam samo za tebe specialno mapu naseg broda sta se sve gde nalazi...
SPACERATS - Page 12 Sr-0111
Mislim da slika objasnjava sve...
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sub Jan 14, 2012 5:24 am

09:00

Odlično, hvala! Znači ima 20 paluba. Sad će biti lakše. Very Happy Pošto je kargo tako veliki, nije problem onda što sve i svašta prolazi kroz taj deo (razni vodovi i tako to).

Sastavio sam FTL i ugradio sam mogućnost eksternog punjenja. Uz malo sreće, trebalo bi da možemo da skratimo za više sati vreme skoka u slučaju nezgode. Taman, pod uslovom da radi, novi tiberiumski reaktor će moći da se koristi da pravi struju za energetske module koji će da pune FTL. Naravno, ponavljam, FTL nije projektovan za tako naglo punjenje i što ga ranije (što praznijeg) naglo napunimo veća je opasnost da nešto pregori i da nas sve pretvori u prašinu (čitaj: ova tema će postati BOOOM tema Very Happy).

Za sada, dok tiberiumski reaktor ne proradi (ne verujem da će raditi pre sledećeg skoka) pomoćni generator i sav višak energije iz glavnog reaktora koristim da napunim energetske module. Kompjuter vodi računa o potrošnji, tako da i ukoliko nam zatreba apsolutno sva energija koju imamo nećemo preopteretiti reaktore, već će prestati punjenje modula i energija će biti dostupna za korišćenje.

Možemo ovaj put na 1 sat pre normalnog skoka da probamo sa prisilnim skokom. U tom trenutku će FTL biti skoro pun, tako da je mogućnost nezgode zanemarljiva (u teoriji, naravno).

Samo mi nije jasno kako nikome nije palo na pamet da spoji FTL sa spoljašnjim izvorom energije ranije... Ili sam nešto prevideo ili to nikome ranije nije bilo potrebno. Smile Nadam se da im nije bilo potrebno. Very Happy
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Sub Jan 14, 2012 7:24 am

08:45
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Ned Jan 15, 2012 3:30 am

8:45

To je super...
Narocito ako vidimo frku..onda samo ZUSSSS....

Mislm teoretski mi bi mogli i sada skocimo ali morali bi da izaberemo sto kracu destinaciju...tipa recimo da skocimo 2ly umesto 100ly max
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Ned Jan 15, 2012 4:24 am

08:00 Znam, ali naša sledeća destinacija je udaljena 94,7 svetlosnih godina, tako da bolje da sačekamo.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Ned Jan 15, 2012 7:12 am

7:55

Nije prešа... Nigde ne žurimo. Čekamo, pa nastavljamo po planu.
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Ned Jan 15, 2012 7:32 am

07:00 Morao sam neplanirano da selim tiberium u veću kutiju. Izgleda ne samo što brzo raste, već je i izuzetno oštar i šiljat. Kutija je odmah popustila čim se vrh pritisao o zid. Uzgred, brzina rasta se povećala sa 22 minuta i nešto na 17 minuta i 13 sekundi. Pod hitno mora da bude gotov reaktor.

Prebacujem polovinu robota sa popravki na rad na reaktoru kako bi ga završili što pre. Ako neko hoće da pomogne i više je nego dobrodošao. Ima dosta posla koji ne uključuje rad sa radioaktivnim materijalima, tako da tu može bilo ko da pomogne.

Dobra vest: Senzori ponovo rade, tako da su svi vitalni sistemi ispravni. Još par sistema ne rade, ali ništa toliko bitno. U ostalom, sve će biti spremno pre sledećeg skoka i pored smanjenja radne snage.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Pon Jan 16, 2012 2:17 am

6:00
Sta??
Senzori ocitavaju otvor iz hyperspace-a

O ne jos nam samo fali neki mamlazi...taman smo sastavali jedva kraj s krajem Sad

To je...
Ljudovi izgleda da cemo se konacno susresti sa nasim prjateljima ciji oznaku nosimo...
U pitanju je krstraice UGE-a Smile
SPACERATS - Page 12 EHvU

Scenska slika.. Zezanje Laughing

SPACERATS - Page 12 EHz2
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pon Jan 16, 2012 5:03 am

05:59 Ne zaboravi da mi ne znamo APSOLUTNO NIŠTA o njima. Sve što smo dobili od artefakta treba da smatraš za pogrešno i za potencijalno opasno.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Pon Jan 16, 2012 7:55 am

05:55

Nadam se da su prijateljski nastrojeni
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Pon Jan 16, 2012 8:00 am

Zovu nas...

*Griska krstarica GIF Zen'tiel zove neidetifikovani brod sa GIF obelezejem molimo javite se...

Opa izgleda da nam sada super radi prevodilac nema onij aaaaaarrrr...
Jes da je glas kao da ga tremutno kolju tamo ili sta vec ali koliko toliko je podnosljiv Very Happy
5:54
*Sr-01 Startresh se javlja
* Kom sektoru pripadate? Mnoge vrste koriste nasa obelezija zato sto ili su deo UGE-a ili su pod nasom zastitom
*Pa sreli smo prvo vas ratni brod doduse malo je drugacije izgledao ali na kraju smo shvatili da je to iluzija koje je stvarao artefekat.znate za njih valjda..
*Ah uredjaji Arhitekta.. Mogu oni zaista da stvore veliki problem ako se nadju na neki brodu ili ako su u blizini..Samo da znate da postoje njih samo 10 ,a s obzirom da ih je jako tesko pronaci sve vrste tragaju za njima
*Znaci to je uredjaje koji su stvorile neke arhetekte..
*Ne neke arhtekte vec Arhitekti ili Arhitektaseriavelijetaheberitukelianci...mada ih svi zovu Arhiekte..
*Logicno...dok izgovorete njihove ime imam osecaj da mi se jezik do tada zavezao jedno hiljadu puta
*Haha...jes te likovi..ali mi ih ne zovemo Arhetekte zato sto je naziv slican stvarnom imenu vec zbog toga sto su oni zaista to i bili. Oni su gradlii masivne gradjevine i cinili neverovatna dela ali isto tako stvarali su neverovatne uredjaje
*Kao one artefekte..
*Da.. Velika je rasa to bila nazalost desila se velika nesreca i citava vrsta bila je zbrisana a kao plod te nesrece rodilo se veliko zlo,bica koju niko ne zna kako se zovu ali ih svi zovemo Bezlicni
*Sta Bezlicni?
*Culi ste za njih?
*Ma kako nismo culi..bilo je i tu malo okrsaja
*Samo Arhetekte nisu njih stvorili barem ne namerno... Ukratko receno Bezlicni su 55 artekefekat koji je stvoren savrsen ali u jednom trenutku je explodirao i svojom energijom unisto skroro sve druge artefekte kao i sve Arhitekte..sve jednim udaron,a onda iz rusevina Arhitektiskog maticnog planeta kao kod malog velikog praska stvoren je novi svemir koji se odmah sazmo u jednu kocku..
*Prvi..
*Da ...tako je prvi rodjeni Bezlicni..jos nevin ugledavsi rusevine oko sebe postao je besan jer je mislio da su drugi unistili njegov svet i da je on ostao sam...
*Veoma tuzna prica...znaci zato Bezlicni napadaju..Pa zar neko ne moze da komunicira sa njima..
*Pa tako je i bilo...Ubrzo su oni shvatili istinu sta se desilo ali..
*..ali sta?
*Dosta vrsta pa cak i oni koji nisu xenofobicni bili su protiv njih..za njih oni su bile ubice Aritekta,da su nesto strano..cancer galaxije ali oni samo su zelili da ih ostave na miru sve dok jednog trenutka..Novi galakticki cuvari nisu napali planetu Bezlicnih gde su cuvali svih preostalih 10 artifekta i verujuci da im arhtifekti donese moc odneli i razbacali po galaxiji..Bezlicni bili su besni...i oni kakve su naravi...
*Pa oni su ubice..
*Pa nisu bas..oni nisu nimalo prevrtljivi...kao prijatelj branicete do poslednjeg Bezlicnog ali kao neprijatelja ima da te nema....Data su poceli da grade ogromnu flote...manjih brodova..umesto njhovih Net Brodoba nikele su krstarice,oklopnjaci kao i monstruozni predator nesto najstrasnije i najvece sto je neko ikada video...
*Vau..znaci cuvari su pokrenuli rat...
*Pa to nisu oni bas... to su vise samoproklamovani cuvari...
Cuvari su sledece vrste Arhitekte,Gree,Helikonci i Heroji
*E Heroji za njih smo culi..
Vidite mi iako vise nismo u toj cuvarskoj uniji..mi idalje vodimo racuna o galaxiji jer je to nasa duznost za koji smo se zakleli..
*Ali Imperija..mislim vis e sirite...
*One vrste koje su nama zanimljive one su pod nasom zastitom..
*kao mi jel' da?
*Pa vi niste...ah..ako su stari Greei pronasli nesto u vama onda u redu..postovacemo to..i da
sigurno ste se veoma uplasili kad ste culi kako smo pricali na Staro Greiskom
*Da znate da mnogima nije bilo prijatno..
*Vidim da ste zapeli...popracicemo vam malo brod..
UDAR...
*Sta!!!!
*Ne panicete...pogledajte sisteme..
*Svi sistemi rade...FTL je skoro napunjen...oh hvala...
*Ovo je opasno podrucije bolje da se maknete...odavde..pa rekosmo malo da ubrzamo.. Very Happy
*Hvala vam mnogo.. Jupi Da se kucnemo

Ljudi krecemo za 1 sat...
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Pon Jan 16, 2012 8:59 am

00:55

Ne znam sta se desilo sa mojim mozgom, ali ovo je izgledalo kao da traje 10 sati!

Dosta toga ste nam objasnili, ali imam osecaj da je sad jos vise komplikovano. Znaci, sada, ne samo sto cemo imati posla sa osvetoljubivim Bezlicnima, nego i sa Samoproklamovanim cuvarima?! Divno...
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 12 od 23 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17 ... 23  Sledeći