Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

Join the forum, it's quick and easy

Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

SPACERATS

3 posters

Strana 7 od 23 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 23  Sledeći

Ići dole

SPACERATS - Page 7 Empty Re: SPACERATS

Počalji od Hex Sre Dec 21, 2011 8:57 am

20:00

Pokušaj da izvučeš od nekoga... Samo nađi nekog smorenog pirata, plati mu piće i ima da ti ispriča celu svoju životnu priču. Laughing

Ne iznenađuje me što ne pričaju o njima. TEC nisu sposobni da opljačkaju i da napadnu, tako da ih izbegavaju, a Bezličnih se boje jer nemaju zaštitu Galaktičkih čuvara. I jedne i druge izbegavaju koliko god mogu, tako da o njima najverovatnije i ne znaju previše, ali druge stvari znaju sigurno.

"Superheroj" brod... Hmmm... Verovatno je mit, ali zvuči interesantno. Wink
Hex
Hex
Lord
Lord

Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Sre Dec 21, 2011 10:42 am

19:45

Ok, odo' dalje da svrljam...
Prilicno sam skepticna sto se tog "superheroj" broda tice, al' ajd....
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sre Dec 21, 2011 12:49 pm

19:30 Ko bi ga znao... Možda ima nešto u tome... U svakom mitu ima deo istine. Wink

Da vas izvestim o napretku na poslu:

- Oplata premazana legurom
- Zamenjeni električni vodovi
- Ugrađen, ali još nije uključen reaktor, u fazi "hladnog" testiranja
- Štitovi u fazi kalibracije (ti štitovi što sam ih kupio su nažalost za brodić dužine oko 250m, dakle biće jaaakooo razvučen, zato će i biti onako slab kako sam napomenuo. Valjda ćemo naći neki bolji kasnije...)
- Senzori ugrađeni i u fazi kalibracije
- Rupa u oplati i palubama zakrpljena (bila je ipak prevelika da čekamo da sama zaraste)
- Jonski motori izvađeni, hemijski u fazi "čerupanja"

Ostalo još nije ni započeto.

Imali smo manji požar u pogonskoj sobi. Iscurelo je gorivo i varnica sa aparata za zavarivanje ga je zapalilo. Ima par pomalo osmuđenih, ali ništa strašno.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sre Dec 21, 2011 10:01 pm

19....sam upravo gledam sta cemo sve da ugradimo...
"Ali ga je opravio svaka mu cast!"
Iz zanimacije uradio sam znak TEC-a
Pa , kako vam se dopada?
SPACERATS - Page 7 Tec10
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011

https://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Čet Dec 22, 2011 7:38 am

18:55

Kao i uvek Doktore, tvoja kreativna resenja su sjajna Very Happy

Evo sta sam ja isceprkala. Ispalo je tacno ono da kad piratu platis pice, isprica ti zivotnu pricu. E, sad, ovaj nije bio pirat celog zivota. Njegova porodica je bila medju uglednijim na rodnoj mu planeti, ali rezim se promenio, oni se pobunili i ovi ih proterali. Sad su on, brat mu, zena i troje dece stacionirani ovde i trguju (ne razumeh cime). Posto je ovde vec 27 godina, a u medjuvremenu se i "malcice" propio, zaboravio je koordinate svoje planete Shocked

Ali, dao nam je koordinate podrucja gde se navodno krece taj "superheroj" brod. Koliko sam razumela (izmedju njegovih pijanih mrmljanja) brod se krece u podrucju gde skoro niko ne zalazi, ne zna zasto, ali je to "njegova baza"...
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Čet Dec 22, 2011 7:51 am

18:00 Zanimljivo... Dakle, hoćemo li da pokušamo da pronađemo taj brod? Ovde smo da istražujemo, a šta je bolje nego oblast u koju ne zalazi niko živ? Very Happy
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Čet Dec 22, 2011 8:26 am

17
Ja sam za! cheers
Nego kako napreduje budzenje broda? Zezanje
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Čet Dec 22, 2011 8:44 am

16:00

Sporo... Trebaće mi bar još 10 sati da završim... Samo da mi padne šaka budala koju je mrzelo da zavrće šrafove, već ih je zavarivao... Evil or Very Mad

Za sada je sledeće urađeno (razlika od prethodnog puta):

- Senzori su operativni
- Reaktor radi (u fazi "toplog" testa)
- Hemijski motori izvađeni, trenutno praznimo rezervoare sa gorivom, tek treba da počnemo sa njihovim vađenjem (to neće dugo da traje)
- Štitovi kalibrisani i malo poboljšani sa par dodatnih delova koje sam uspeo da pronađem (biće nešto izdržljiviji nego što je očekivano; Nažalost neće moći da prave "sferu" oko nas već će da budu tik uz oplatu, ali će zato biti dosta manje razvučeni)
- Prave se otvori i mesta za kačenje za nove topove, lanseri su već postavljeni, ali nisu povezani
- Flak je postavljen i povezan, ali još nije operativan (nije još priključen za glavni kompjuter, tačnije glavni kompjuter ga jpš vidi kao "unknown hardware", ali radimo na tome)

Ostali topovi će biti uskoro postavljeni, ali integracija sa našim glavnim kompjuterom će da potraje (Linux nije pisan za ovakav posao definitivno... Very Happy).
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Čet Dec 22, 2011 9:07 am

15:30 Imamo Linux? Laughing Jupi
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Čet Dec 22, 2011 9:22 am

14:00 Ništa ne pitaj... Laughing To je bio jedini sistem koji smo mogli da nabavimo za 0 dinara, a da bude legalna kopija... Laughing
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Čet Dec 22, 2011 10:06 am

13:45...

o-K... Zasto ja uvek naidjem na neke pijandure, ali, bas?! Vise nista korisno nije moglo da se izvuce u kantini... Ovi sto su trezni, naplacuju informacije Twisted Evil

Vidim da brodic lepo napreduje
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Čet Dec 22, 2011 11:17 am

13:00 Napreduje... Robotići su vrlo vredni. Počeli smo konačno ugradnju pulsnih motora. To će da potraje, ali vredelo bi i da dva dana provedem u čačkanju. Very Happy

Ovde je informacije moguće vrlo jeftino kupiti. Ponesi flašu od dva litra vode i prodaj je trgovcu. Trebalo bi da imaš i više nego dovoljno da kupiš šta god da te zanima. Very Happy (Rekoh da su u velikim problemima da nabave vodu, a mi slučajno imamo velike količine malo pre pomenute. Wink)
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Čet Dec 22, 2011 8:52 pm

12:45

Ok, odo'
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Pet Dec 23, 2011 7:09 am

12:15
Imali kakvih novosti? Very Happy
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pet Dec 23, 2011 8:33 am

11:30 Ovde se radi, nema vremena za novosti... Very Happy Videćemo šta phoenix ima da prijavi... Smile
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sub Dec 24, 2011 12:47 am

11:15
Neke zanimljivosti>
Zbog novog pulsnog motora porasli smo za 377m ali i takodje smo povartili staru duzinu od 1500m tako da vise nismo 1200m ali ni to nije sve ojacali smo kontrukciju naime ona legura se toliko prosilra da nam je dela jos 200m duzine pa smo morali hangere malo da pomerimo...ali to nije glavni razlog porasta..
Sta nam je dalo jos duzine?
Sudeci da je pulsni motor ogroman i da je namenjen za velike brodove nasa brzina kao sto rece Hex bice ogromna stoga morali smo malo brod da zasiljimo i stoga sad smo 2000m.
Ovo je mojih ruku delo... Wink
SPACERATS - Page 7 Sr-0110
SPACERATS - Page 7 Sr-01210
Najvaznija stvar u brodu je motor! Zezanje SPACERATS - Page 7 Sr-01310
Kakva linija ljubi ga majka! Laughing
SPACERATS - Page 7 Sr-01410

Poslednji izmenio Dr.Jackson dana Sub Dec 24, 2011 7:00 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Sub Dec 24, 2011 6:19 am

11...

E, ovako, da prijavim sta sam saznala:

- Baza je pre nekoliko godina bila napadnuta od strane Bezlicnih, ali niko ne voli da prica o tome, jer je vecina pirata tada izgubila zivote. Oni koji su preziveli, uspeli su da pobegnu i obnove bazu sa novim regrutima.
- Razlog napada nije im poznat, ali prica se da je u to vreme u bazi bio brod koji je nosio znanje, dovoljno veliko, da bi zainteresovalo Bezlicne.
- Jedan starac mi rece da je pomenuti brod uspeo pobeci iz baze samo par sati pre nego sto je napad otpoceo. Od tad se brodu gubi trag, a Bezlicni se nisu vracali.
- TEC su se pojavili tek posle par dana, ali naravno, nisu nameravali da pomognu u obnovi. Sta-vise, i njih je interesovao tajni brod...
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sub Dec 24, 2011 7:06 am

10:30

Zanimljivo..

Kako stojimo sa unutrasnjim opravkama? Smile

PS: Ni sam neznam kako smo uspeli da ubudzimo ovu motorcinu Very Happy
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sub Dec 24, 2011 7:50 am

10:00 Vrlo zanimljivo... Ako taj brod zanima i Bezlične i TEC, mora da ima neko jako korisno znanje.

Nemam pojma kako smo nabili onaj jonski motor (trebalo je da bude motorE, ali šta da se radi, ne čitaš) u brod, ali nekako je stao. Very Happy

Osim krpljenja nekoliko paluba nismo imali nikakve druge popravke unutra. Za sada je sve ugrađeno što treba da bude ugrađeno, ali povezivanje sa kompjuterom će da bude veći problem. Motori još ne slušaju komande, kao ni većina topova, ali radimo na tome. Za dva sata bi trebalo da sve bude spremno za polazak.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sub Dec 24, 2011 7:56 am

9:00 Ye to mi kazi! Uskoro krecemo Jupi

Pa zar nismo izbacil josnke i hemiske i sada imao samo pulsni motor kojeg smo upravo sada ugurali nekako Wink

158
Hemijski motori izvađeni, trenutno praznimo rezervoare sa gorivom, tek treba da počnemo sa njihovim vađenjem (to neće dugo da traje)
149
Uspeo sam da nabavim pulsne motore za brodove tri puta veće od našeg, tako da ima da letimo. Nećemo biti jako okretni, ali kada se zaletimo negde retko ko će moći da nas stigne. Moraću da izvadim i hemijske i jonske motore kako bi pulsni stali, ali nema veze, ovi su po svim merilima daleko bolji. Morao sam zbog štitova i novih motora da nabavim i bolji reaktor (570% veću energiju proizvodi u odnosu na naš stari). Nabavio sam i nešto precizniji kontroler za FTL, tako da će biti mnogo preciznije putovanje.

Posto je predvidjen za brodove 3X veci od naseg 1200m znaci to je 3600m mi sad imamo 2000m ali kao da imamo 600m fakticki tako da...ja se samo plasim da se ne raspadanemo kad se zaletimo e zato smo morali da vrsimo korekciju "njuske" broda
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sub Dec 24, 2011 8:04 am

08:30 Imamo još samo par testova da odradimo i trebalo bi da bude sve uredu. Kada izađemo, ne bi bilo loše da odemo do onog asteroidnog pojasa u blizini da isprobamo topove. Wink Taman će krhotine asteroida da nam pomognu u testu štitova (i ako štitovi nekim čudom popuste, oklop je dovoljno otporan da prođemo bez oštećenja).

[Pa lepo ti piše: JONSKE MOTORE... Ja kada pišem u množini, to i znači množinu... Rolling Eyes Lepo piše u postu 149... Izvađeni su hemijski i jonski da bi bilo mesta za pulsnE motorE.]
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sub Dec 24, 2011 8:10 am

8:00
Ok znace vise njih... U zid!! mislim da to mogu da sredim Da se kucnemo
I ponovo smo u svemiru... Jupi
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sub Dec 24, 2011 8:26 am

07:30 Konačno... Smučilo mi se više na onoj bazi. Gravitacija im je mnogo čudna... Čas je za naše pojmove normalna, čas duplo jača, čas je skoro nema... Zamalo dva puta da poginem promenom normalna->zanemarljiva->duplo jača. Mnogo je odvratno kada se penješ uz stepenice, pa ti nestane gravitacija, onda poletiš par metara u vazduh (zbog odgurivanja od stepenike), pa te onda pojačana gravitacija tresne o stepenice. Dva puta su mi nameštali ruke i lečili prelome (sva sreća pa to traje par minuta umesto par nedelja Rolling Eyes).

Ajde, da ispitamo topove, pa da možemo da se gubimo odavde. Motori na jednu petinu, kurs 220-10. Mete zaključane, i spremni smo za paljbu. Bolje da priđemo što bliže da bi krhotine jače udarale o štitove (lep test).

OK, sad možemo da pucamo. Automatski topovi standardno pogađaju sa 100% preciznosti, nije loše...

Lanseri malo vuku u desno i "dole", korigovano... Sad biju kako treba.

Flak lepo skida oveće krhotine, isključiću ga zbog testa štitova.

Štitovi se dobro drže, nema naznake oštećenja (znači da su dobro kalibrisani, ne bi valjalo da ih ovako slabi udari oštećuju).

Rail gun spreman... Ni blizu... Korigujem, drugi pokušaj... Sad je nešto bliže, ali opet promašaj... Treća sreća, izgleda će biti četvrta magareća Laughing... Četvrti pokušaj, konačno pogodak. Da probam i peti put da ne bude da je ovo slučajni pogodak, i ipak je bio slučajni... Nešto mi se i sporo pune, verovatno im je dodatno napajanje loše prikačeno, pa vuku svu struju iz jednog kanala. Moraću da ih još malo doradim.

Verovatno im je nosač loše pričvršćen pa "šaraju". Idem tamo da ih malo čačkam. Nemoj da je neko pucao iz njih dok ne javim da sam izašao odatle, ako neko opali ima da me smrska trzaj!
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sub Dec 24, 2011 8:36 am

7:15
I meni se smucilo.. Twisted Evil
Evo uspeo sam...
Sta sad kazes?
SPACERATS - Page 7 Sr-0110
SPACERATS - Page 7 Sr-0111
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sub Dec 24, 2011 9:07 am

07:00 Mnogo bolje, samo bih ja pre napravio jedno 4 otvora jednakih veličina raspoređene u raspored V ili 6 otvora u istom rasporedu, samo što bi dva bila u sredini, tako da bi najvše izlgedalo kao V sa dva motora u sredini uspravno postavljena, ali dobro je i ovako. Wink Nema potrebe za dalje izmene. Very Happy

Bio sam u pravu, nije dobro pričvršćena konzola za top koji je promašivao (promašivao je samo jedan, ostali su pogađali, da ne bude nesporazuma Very Happy)... Samo da pritegnem ovo... Ufff, moram na dijetu pod hitno... Robote! Da ti! Dodaj mi ključ! Ključ! KLJUČ MI DODAJ! Bože gluvog li robota... Ne takav, cevasti! Ne gedoru, cevasti! Da to! To! NE! NE DIRAJ TO DUG...

SPACERATS - Page 7 SoldierTech_Rail1

ARRRGGHHHH!!!!

*MEDICAL EMERGENCY DECK 10 - RAILGUN ROOM*
SPACERATS - Page 7 Red_light

[Ovo bi bio znak da je gluvi robot pritisnuo dugme za paljbu dok sam ja čeprkao oko topa... Pomoć?]
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole