SPACERATS
3 posters
:: The Bronze :: RPG serije foruma
Strana 17 od 23
Strana 17 od 23 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23
Re: SPACERATS
Odlicno! Kako napreduju 'neprijatelji', ima li sanse za uspostavu komunikacije?
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Možemo mi od kako smo ušli u sistem da ih kontaktiramo... Ne znam koliko bi imalo smisla... Još se probijaju kroz močvaru tako da neće skoro da navrate. Pogrešna mi je bila procena, trebaće im bar 10 sati...
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
Za sada nemamo neki poseban plan već samo da požurimo sa popravkama... Nemamo još mnogo vremena do dolaska tenkova. Izašli su iz močvare i sada idu prohodnom dolinom pravo ka nama.
Bilo bi lepo kad bi se svako prihvatio da nešto poravi. Ne mora ništa komplikovano da bude, ali samo da smanji obim posla meni i robotima.
Bilo bi lepo kad bi se svako prihvatio da nešto poravi. Ne mora ništa komplikovano da bude, ali samo da smanji obim posla meni i robotima.
Hex- Lord
Pa reci gde treba i sta da se popravlja, mada ja nisam najpouzdanija za neke delikatne poslove koji ukljucuju cipove, kablove i njihovo povezivanje
phoenix- Q Continuum
Ništa specijalno... Možeš da zameniš osigurače u onoj tabli tamo. Lako ćeš da razlikuješ pregorele od ispravnih. Pregoreli su ili raspuknuti ili skroz crni. Kada to završiš, upali onaj terminal tamo i samo prevuci klizače na 100% za napajanje iz reaktora i to je dovoljna pomoć.
Tiberiumski reaktor radi, još malo nepravilno, ali makar daje neku struju. Treba samo da se ponovo kalibriše, sad ću time da se pozabavim.
Tiberiumski reaktor radi, još malo nepravilno, ali makar daje neku struju. Treba samo da se ponovo kalibriše, sad ću time da se pozabavim.
Hex- Lord
Oke-oke. To znam
phoenix- Q Continuum
Di ćeš sa tim osiguračima? To nam je za kuhinju.
Ove osigurače stavi:
Ove osigurače stavi:
Hex- Lord
... Pa ja sam i mislila da si mi rekao za kuhinju...
Odo' na izvrsenje
Odo' na izvrsenje
phoenix- Q Continuum
Kuhinja fala bogu radi.
Tenkići se približavaju polako... Nadam se da ćemo moći da se pokrenemo dok ne stignu.
FTL je ponovo sastavljen i opravljen. Punjenje kreće... Sad.
09:27
Za ovaj prvi skok, zbog stiske sa vremenom, morao sam da iskombinujem neke delove sa shock drive-a koji smo zaplenili Arelima (to objašnjava kratko vreme punjenja). To će omogućiti lakši skok, ali imamo mali problem sa time.Ima razlog zašto se shock drive tako zove. Prilikom skoka napravi ekstremni udarni talas koji uništava sve oko broda. Domet talasa eksponencionalno raste sa udaljenošću na koju se skače. Dakle, nećemo moći da skočimo iz atmosfere, već ćemo morati da se odmaknemo poprilično inače od planete neće mnogo ostati.
Arelima nije bio problem da ih koriste jer oni brodovi idu od planete do planete koja se uništava, tako da je upotreba bezbedna (kada odu, nema šta više da bude uništeno).
Tenkići se približavaju polako... Nadam se da ćemo moći da se pokrenemo dok ne stignu.
FTL je ponovo sastavljen i opravljen. Punjenje kreće... Sad.
09:27
Za ovaj prvi skok, zbog stiske sa vremenom, morao sam da iskombinujem neke delove sa shock drive-a koji smo zaplenili Arelima (to objašnjava kratko vreme punjenja). To će omogućiti lakši skok, ali imamo mali problem sa time.Ima razlog zašto se shock drive tako zove. Prilikom skoka napravi ekstremni udarni talas koji uništava sve oko broda. Domet talasa eksponencionalno raste sa udaljenošću na koju se skače. Dakle, nećemo moći da skočimo iz atmosfere, već ćemo morati da se odmaknemo poprilično inače od planete neće mnogo ostati.
Arelima nije bio problem da ih koriste jer oni brodovi idu od planete do planete koja se uništava, tako da je upotreba bezbedna (kada odu, nema šta više da bude uništeno).
Hex- Lord
09:20
Završio je u par hiljada delića... Napisao sam to u prvom izveštaju o šteti... Uz to, morali bi da čekamo 24 sata do sledećeg skoka, ovako čekamo još 9 sati i nešto sitno. Kada se sklonimo odavde, popraviću ga kako treba. Sada nemamo vremena za to.
Pokrećem test na motorima... Držite palčeve da rade. Ako rade, uskoro možemo da poletimo.
Završio je u par hiljada delića... Napisao sam to u prvom izveštaju o šteti... Uz to, morali bi da čekamo 24 sata do sledećeg skoka, ovako čekamo još 9 sati i nešto sitno. Kada se sklonimo odavde, popraviću ga kako treba. Sada nemamo vremena za to.
Pokrećem test na motorima... Držite palčeve da rade. Ako rade, uskoro možemo da poletimo.
Hex- Lord
09:15
Odlicno. Da ne pravimo nepotrebnu buku jos i oko toga i da brisemo odavde.
Odlicno. Da ne pravimo nepotrebnu buku jos i oko toga i da brisemo odavde.
phoenix- Q Continuum
09:00 Prvi testvi pokazuju da su popravljeni svi delovi koji su otkazali. Pokrećem sekvencu paljenja. To će potrajati dva sata, a onda možemo da poletimo. Problem je što tenkovi stižu za sat i 45 minuta... Moraćemo da ih zamajavamo 15 minuta dok ne budemo spremni da poletimo.
Hex- Lord
07:35
Pripremam odbranu. pojačao sam štitove na istočnoj strani na račun zapadne i gornje strane. Automatski topovi su programrani da odmah uzvrate paljbu ukoliko pucaju na nas, a nikako da odmah pucaju. Možda nećemo morati da se borimo, tako da je bolje da sačekamo da vidimo šta će uraditi.
Pripremam odbranu. pojačao sam štitove na istočnoj strani na račun zapadne i gornje strane. Automatski topovi su programrani da odmah uzvrate paljbu ukoliko pucaju na nas, a nikako da odmah pucaju. Možda nećemo morati da se borimo, tako da je bolje da sačekamo da vidimo šta će uraditi.
Hex- Lord
07:30...
Evo ih...
Evo ih...
phoenix- Q Continuum
07:15 Došli su u domet... Za sada ne pucaju, samo se raspoređuju... Brine me što su sve cevi uperili u nas.
Hex- Lord
07:05 Možda i ne planiraju... Kako god, mi polećemo za 5 minuta, a oni posle nek pucaju na šta god hoće.
Hex- Lord
07:00
I, nek se guse u nasem dimu (i, nema dovoljno dobrog smajlija, hehe)
Polecemo!
I, nek se guse u nasem dimu (i, nema dovoljno dobrog smajlija, hehe)
Polecemo!
phoenix- Q Continuum
06:59 Motori na 100%... 150%... 190%... Počinjemo polako da klizimo! Balansiram štitove na konfiguraciju za poletanje... 220%... 310%... Priključujem energetske module... 470%... 693% Više od ovoga ne može! Tenkovi pucaju! Gađaju pravo u motore! Štitovi su izdržali za sada, ali sledeću salvu neće... Automatski topovi ne rade, nema dovoljno energije i za njih... Prepušteni smo sami sebi.
Ubrzali smo do kritične brzine, kormilo oštro nagore! Počinjemo da se penjemo... 100m... 500m... 2000m... 10000m... 33000m... Motori na kritičnoj temperaturi... Smanjujem na 650% i palim prinudno hlađenje. 45km... 55km... Smanjujem snagu motora na 600%... Temperatura je idalje kritična, ali za sada stabilna.
*POŽAR U MAŠINSKOM ODELJENJU!*
Motori su se dovoljno usijali da zapale farbu na zidovima... To je očekivano.
[dvadesetak minuta i 4 korekcije snage kasnije]
Odmakli smo se na 4000km od planete, sada motore možemo vratiti na standardnu postavku... Kurs podešen za izlazak iz sistema. Za sada deluje da oštećenja nisu prevelika... Videću šta je bilo motorima kad ih budem rasturio posle sledećeg skoka. Ovo im sigurno nije uopšte prijalo.
Ubrzali smo do kritične brzine, kormilo oštro nagore! Počinjemo da se penjemo... 100m... 500m... 2000m... 10000m... 33000m... Motori na kritičnoj temperaturi... Smanjujem na 650% i palim prinudno hlađenje. 45km... 55km... Smanjujem snagu motora na 600%... Temperatura je idalje kritična, ali za sada stabilna.
*POŽAR U MAŠINSKOM ODELJENJU!*
Motori su se dovoljno usijali da zapale farbu na zidovima... To je očekivano.
[dvadesetak minuta i 4 korekcije snage kasnije]
Odmakli smo se na 4000km od planete, sada motore možemo vratiti na standardnu postavku... Kurs podešen za izlazak iz sistema. Za sada deluje da oštećenja nisu prevelika... Videću šta je bilo motorima kad ih budem rasturio posle sledećeg skoka. Ovo im sigurno nije uopšte prijalo.
Hex- Lord
06:30 Stvarno... Imamo par manjih rupa na trupu sa donje strane, ali nije ništa o čemu treba da brinemo jer mogu same da zarastu. Imamo još neka sitna oštećenja, ali ništa strašno. Što se broda tiče, spremni smo za skok, ali što se naših "prijatelja" dole tiče trebalo bi da sačekamo da izađemo iz sistema.
Hex- Lord
Strana 17 od 23 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23
:: The Bronze :: RPG serije foruma
Strana 17 od 23
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu