Hranite se kako Vam krv kaze
2 posters
:: Chamber of Secrets :: Nauka
Strana 1 od 1
Hranite se kako Vam krv kaze
Dijetu po krvnim grupama 1996. razvio je dr Piter D'Adamo, lekar koji je celu karijeru posvetio izučavanju uticaja krvi i genotipa na ishranu.
Krvna grupa nulta (0) - lovac
Krvna grupa B - nomad
Krvna grupa AB - enigma
Ceo prethodni tekst je preuzet sa sajta dnevnih novina Kurir.
Krvna grupa nulta (0) - lovac
- Spojler:
- Ljude koji imaju krvnu grupu 0 dr D'Adamo zove lovci, pošto smatra da je ovo najstarija krvna grupa kod ljudi. On veruje da je nastala pre oko 30.000 godina i preporučuje ishranu bogatu proteinima, karakterističnu za period kad su se ljudi hranili uglavnom onim što ulove. Oni slobodno mogu da jedu jagnjetinu, teletinu i govedinu, ali ne slaninu, šunku i svinjetinu. Od ribe haringu i bakalar. Od mlečnih proizvoda u manjim količinama puter, feta sir i mocarelu. Maslinovo i susamovo ulje. Nikad ne jedite pasulj i sočivo. Ova krvna grupa uopšte ne toleriše žitarice. Posebno izbegavajte kukuruz, pšenicu i ovas. Isto važi i za pivo, kafu i crni čaj.
- Spojler:
- Grupa A, čije pripadnike dr D'Adamo naziva poljoprivrednicima, kako kaže, nastala je pre oko 20.000 godina. Za sve one koji imaju ovu grupu preporučuje se gotovo vegetarijanska ishrana, bogata najviše povrćem, pa zatim voćem, dok jedenje mesa treba svesti na nužni minimum, pogotovo unos crvenog mesa. Ne bi uopšte trebalo da jedete meso, ali ni soma, školjke, rakove, jegulju, žablje batake, haringe, hobotnicu, lignje... Teško podnosite mlečne proizvode osim kefira, kozjeg mleka i jogurta. Dobro je maslinovo ulje, jedite kikiriki i semenke tikve. Ne jedite pasulj. Sve žitarice su dopuštene. Beli i crni luk vam jačaju imunosistem, kao i šargarepa i spanać. Izbegavajte paprike, masline, krompir, kupus, paradajz, pečurke i plavi patlidžan. Pijte aloju, zeleni čaj, crveno vino i kafu.
Krvna grupa B - nomad
- Spojler:
- Ljude koji imaju krvnu grupu B dr D'Adamo naziva nomadima. Njih krasi jak imunološki sistem i fleksibilan probavni sistem. On tvrdi da su pripadnici ove grupe jedini koji mogu slobodno da jedu mlečne proizvode koji ne prijaju svim ostalim grupama, pošto među njima ima najmanje onih koji su netolerantni na laktozu. Ova krvna grupa nastala je pre oko 10.000 godina. Jedite jagnjetinu, ovčetinu i zečetinu, izbegavajte piletinu i svinjetinu. Izbegavajte morske plodove, žablje batake, jegulju. Uživajte u svim vrstama sira, osim u plavom. Slobodno pijte što više jogurta, mleka, kefira, a pogotovo kozjeg mleka. Maslinovo ulje je dobro za vas, a izbegavajte semenke i orašasto voće. Isto važi za sočivo i pasulj. Možete da jedete ovas i pirinač, a ne paradajz, masline, artičoke, tikvu, rotkvice, tofu. Pijte zeleni čaj.
Krvna grupa AB - enigma
- Spojler:
- Ovu krvnu grupu dr D'Adamo naziva enigmom. On tvrdi da je reč o grupi koja je nastala pre samo 1.000 godina, a njene osobine, kad je reč o ishrani, prilično su neodređene u poređenju s ostalim grupama. Ipak, one su smeštene negde između ljudi s krvnom grupom A i onih s krvnom grupom B. Osobe koje imaju tu krvnu grupu mogu bez bojazni da jedu najviše vrsta hrane. Jagnjetina, ovčetina, zečetina i ćuretina prijaju ljudima sa AB krvnom grupom. Tunjevina, sardine, pastrmka, bakalar takođe. Dozvoljen je jogurt, kefir, pavlaka, mocarela, kozji sir i mleko. Koristiti maslinovo ulje. Pasulj ne bi trebalo da jedete, kao i kukuruz, artičoke, boraniju, grašak, rotkvice. Slobodno pijte zeleni čaj, crveno vino, kafu.
Ceo prethodni tekst je preuzet sa sajta dnevnih novina Kurir.
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Re: Hranite se kako Vam krv kaze
Zeleni caj i crno vino aaaaa supppperrr ...
Nije tacno prasetina meni najvise prija! :
Boranija i grasak ajoj ne znam sta vise ne volim ,ali mogu da jedem za razliku od supa i corbi (samo paradajz i belu corbu jedem) i ribe
Nije tacno prasetina meni najvise prija! :
Boranija i grasak ajoj ne znam sta vise ne volim ,ali mogu da jedem za razliku od supa i corbi (samo paradajz i belu corbu jedem) i ribe
Pa ja prakticno samo meso treba da jedem... Ribu ne volim... Puter nesto ne fermam, ali od mlecnih proizvoda samo sir?! Smrc, jogurt obozavam!
Kafu ne pijem, isto i vino, ali pivo da preskacem - ne dolazi u obzir!
Suprotno mnogima, ja suljpas volem...Nikad ne jedite pasulj
Kafu ne pijem, isto i vino, ali pivo da preskacem - ne dolazi u obzir!
phoenix- Q Continuum
Tako je bre samo mesiste RULES kao Luffy!
I ja volim suljpas ,a tamo pise da....
Ni ja ne pijem kafu iako tamo pise da mogu da je locem ,a za vino vec znam nikad se bolje ne oseam kada nateglim par casa vina (inace to je jedini alkohol koji pijem jer pivo jedem ,ali ga ne volim toliko kao vino )
I ja volim suljpas ,a tamo pise da....
Ni ja ne pijem kafu iako tamo pise da mogu da je locem ,a za vino vec znam nikad se bolje ne oseam kada nateglim par casa vina (inace to je jedini alkohol koji pijem jer pivo jedem ,ali ga ne volim toliko kao vino )
Ma sve zive novine, doktor Filgudi i sl. sr*nja kazu da suljpas rules, nego ovi se*u vise nego oni...
Ja inace, uopste ne pijem alkohol; od vina jedino mogu da podnesem kupinovo, a pivo, to je namirnica, a ne alkohol...
Ja inace, uopste ne pijem alkohol; od vina jedino mogu da podnesem kupinovo, a pivo, to je namirnica, a ne alkohol...
phoenix- Q Continuum
Similar topics
» Kako se danas osećate?
» Kako ste čuli za Zvezdane staze
» Kako ste krenuli u manga/anime?
» Kako otvoriti novu VS anketu? (PRAVILA)
» Kako ste čuli za Zvezdane staze
» Kako ste krenuli u manga/anime?
» Kako otvoriti novu VS anketu? (PRAVILA)
:: Chamber of Secrets :: Nauka
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu