SPACERATS
3 posters
:: The Bronze :: RPG serije foruma
Strana 19 od 23
Strana 19 od 23 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23
Re: SPACERATS
09:00
Primitivni? To je daleko naprednija tehnologija od FTL-a...
Sad ne smem ni da ga pogledam, a kamo li da ga popravljam. Mogu da počnem sa popravkom tek kad stignemo na destinaciju. Kad stignemo, ugradiću ponovo FTL, ovo je bila samo privremena mera. Taman za vreme puta mogu da popravim komponente koje nisu još ugrađene.
Pronašao sam gde je greška... Glavni kompjuter je korigovao koordinate sa kojih treba da skočimo jer FTL-u ne treba odstojanje, a nije uzeo u obzir Shock Drive... Ima da ga spalim... Zbog njegove "pametne" intervencije, izbrisali smo celu jednu civilizaciju...
Primitivni? To je daleko naprednija tehnologija od FTL-a...
Sad ne smem ni da ga pogledam, a kamo li da ga popravljam. Mogu da počnem sa popravkom tek kad stignemo na destinaciju. Kad stignemo, ugradiću ponovo FTL, ovo je bila samo privremena mera. Taman za vreme puta mogu da popravim komponente koje nisu još ugrađene.
Pronašao sam gde je greška... Glavni kompjuter je korigovao koordinate sa kojih treba da skočimo jer FTL-u ne treba odstojanje, a nije uzeo u obzir Shock Drive... Ima da ga spalim... Zbog njegove "pametne" intervencije, izbrisali smo celu jednu civilizaciju...
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
8:30
Pa jer su Gree rekli da je primitivna tehnologija
Dobar FTL moze u tren oka da skoci iz jedne galaxije u drugu
Nas jeste primitivan ali zato FTL tehnologoja je jedna od superiornijih tehnologija
Pa jer su Gree rekli da je primitivna tehnologija
Dobar FTL moze u tren oka da skoci iz jedne galaxije u drugu
Nas jeste primitivan ali zato FTL tehnologoja je jedna od superiornijih tehnologija
08:20...
Za Shock Drive moraš mnogo bolje da ovladaš prostornom fizikom, kao i fizikom elementarnih čestica nego za FTL, a da ne pominjem da su materijali i tehnologija koji su potrebni da se Shock Drive napravi daleko industrijski zahtevniji. Dakle, FTL je primitivna tehnologija u odnosu na ovo. Takođe, FTL ima daleko kraći domet od Shock Drive-a i neuporedivo duže vreme punjenja. Shock Drive ima beskonačni domet, pod uslovom da možeš da mu dovedeš tu količinu energije (niko to ne može, ali teorijski je moguće).
Što misliš da svaka šuša ima FTL (ili tehnologiju koja je analogna FTL-u), a samo Arel-i imaju Shock Drive? Sigurno nije zato što su tehnološki nerazvijeni, a oni su najveća industrijska sila u našoj galaksiji.
Za Shock Drive moraš mnogo bolje da ovladaš prostornom fizikom, kao i fizikom elementarnih čestica nego za FTL, a da ne pominjem da su materijali i tehnologija koji su potrebni da se Shock Drive napravi daleko industrijski zahtevniji. Dakle, FTL je primitivna tehnologija u odnosu na ovo. Takođe, FTL ima daleko kraći domet od Shock Drive-a i neuporedivo duže vreme punjenja. Shock Drive ima beskonačni domet, pod uslovom da možeš da mu dovedeš tu količinu energije (niko to ne može, ali teorijski je moguće).
Što misliš da svaka šuša ima FTL (ili tehnologiju koja je analogna FTL-u), a samo Arel-i imaju Shock Drive? Sigurno nije zato što su tehnološki nerazvijeni, a oni su najveća industrijska sila u našoj galaksiji.
Hex- Lord
8:10
Da li moze shock drive da skoci u drugu galaxiju?
Ili da napravi vise skokova tipa skoci negde i onda moze da se u bilo kom trenutku dalje da skoci ako ima dovoljno enegije?
Da industrijska sila...
Da li moze shock drive da skoci u drugu galaxiju?
Ili da napravi vise skokova tipa skoci negde i onda moze da se u bilo kom trenutku dalje da skoci ako ima dovoljno enegije?
Da industrijska sila...
08:00 Može sve to. Ako hoćeš, čim stignemo, punim ga za skok u drugu galaksiju, ako mi ne veruješ. Što se tiče puno kratkih skokova, to Shock Drive radi daleko brže nego FTL koji mora dugo da se puni.
Mala poređenja:
Srednje udaljenosti:
FTL:
Skok od 200 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 15-ak sati
Shock Drive:
Skok od 200 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 2-3 sata
Kratke udaljenosti:
FTL:
Skok od 10 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 4-5 sati
Shock Drive:
Skok od 10 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 30-45 minuta
Velike udaljenosti neću da poredim jer tu je razlika malo manja zbog toga što Shock Drive ima duže trajanje skoka, tako da su tu manje više isti (za skokove duže od 15000 svetlosnih godina), a za ultra duge skokove FTL je malo bolji (priprema Shock drive-a je neuporedivo kraća, ali zbog dužine puta FTL stiže nešto brže, ali nije strašno).
Pa jesu, nisu nešto borbeno nastrojeni, ali da hoće mogli bi da naprave šta god hoće i u količini koja je nezamisliva za nas u roku od nekoliko dana. Oni su izgubili u skorije vreme dva industrijska broda, ali nemoj da te začudi da oni nisu već napravili njihove zamene i još desetak dodatnih do sada.
Mala poređenja:
Srednje udaljenosti:
FTL:
Skok od 200 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 15-ak sati
Shock Drive:
Skok od 200 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 2-3 sata
Kratke udaljenosti:
FTL:
Skok od 10 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 4-5 sati
Shock Drive:
Skok od 10 svetlosnih godina - Punjenje + priprema + skok = 30-45 minuta
Velike udaljenosti neću da poredim jer tu je razlika malo manja zbog toga što Shock Drive ima duže trajanje skoka, tako da su tu manje više isti (za skokove duže od 15000 svetlosnih godina), a za ultra duge skokove FTL je malo bolji (priprema Shock drive-a je neuporedivo kraća, ali zbog dužine puta FTL stiže nešto brže, ali nije strašno).
Pa jesu, nisu nešto borbeno nastrojeni, ali da hoće mogli bi da naprave šta god hoće i u količini koja je nezamisliva za nas u roku od nekoliko dana. Oni su izgubili u skorije vreme dva industrijska broda, ali nemoj da te začudi da oni nisu već napravili njihove zamene i još desetak dodatnih do sada.
Poslednji izmenio Hex dana Pon Feb 27, 2012 5:36 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Hex- Lord
07:40... Koj smor je ovo čekanje...
Hex- Lord
7:15
Ono sto si dao je nas FTL
Napredni FTL pogon za 24 sata cekanja prlazi u galaxiju Andromedu
Koliko je to svetlosnih godina?
Ono sto si dao je nas FTL
Napredni FTL pogon za 24 sata cekanja prlazi u galaxiju Andromedu
Koliko je to svetlosnih godina?
07:00 Ti si tu nešto pobrkao... Najnapredniji FTL je ono što sam ja dao, a naš je 24 sata da bi bio sposoban bilo gde da se makne (ako izuzmemo prinudno punjenje).
Hex- Lord
06:30
Ma nisam pobrkao!
FTL pogon koji stedi energiju da bude bolji od raspikuce shocka-drive-a
Mora da se salis!
Mi imamo shit FTL drive!
ONO STO SI TI DAO NIJE NI NAS!
NAS INACE OD POCETKA PRLAZI ZA 24 SATA 100 SVETLOSNIH GODINA JA SAM TI TO REKAO VEC!!!
Ti ces bre da ucis Gree-je
I TACKA BRE!
Ma nisam pobrkao!
FTL pogon koji stedi energiju da bude bolji od raspikuce shocka-drive-a
Mora da se salis!
Mi imamo shit FTL drive!
ONO STO SI TI DAO NIJE NI NAS!
NAS INACE OD POCETKA PRLAZI ZA 24 SATA 100 SVETLOSNIH GODINA JA SAM TI TO REKAO VEC!!!
Ti ces bre da ucis Gree-je
I TACKA BRE!
06:00
Ko je raspikuća? Pa Shock Drive troši oko 2000 puta manje energije za skokove, zato je i savršenija tehnologija.
PISANJE VELIKIM SLOVIMA NIJE DOZOVLJENO PRAVLINIKOM!
Ti nisi ni pričao sa Gree-jima oko toga već sa zlonamernom halucinacijom.
[Udaljenosti popravljene, moja greška. ]
Ko je raspikuća? Pa Shock Drive troši oko 2000 puta manje energije za skokove, zato je i savršenija tehnologija.
PISANJE VELIKIM SLOVIMA NIJE DOZOVLJENO PRAVLINIKOM!
Ti nisi ni pričao sa Gree-jima oko toga već sa zlonamernom halucinacijom.
[Udaljenosti popravljene, moja greška. ]
Hex- Lord
05:00
Jok to nije tacno!
Obrnuto je..FTL trosi 1000 puta manje energihe od Shock-drive- i 200 puta manje od hyperdrive-a
ON JE PRAVI EKOLOG!
NECU FTL JE BOLJI OD SHOCK-DRIVE-A!
Pisanje celog teksta!
Ustvari je...
FTL
24 sata 100 svetlosnigh godina
Shock-drive
24 sata 20 svetlosnih godina
Mi imamo jako brzi brod to valjda treba da znas od pocetka
PS: Ja cu to uvek tvrditi i tacka bre
Jok to nije tacno!
Obrnuto je..FTL trosi 1000 puta manje energihe od Shock-drive- i 200 puta manje od hyperdrive-a
ON JE PRAVI EKOLOG!
NECU FTL JE BOLJI OD SHOCK-DRIVE-A!
Pisanje celog teksta!
3.Preporucljivo je da ne pisete ceo tekst velim slovima jer se to smatra URLANJEM
Ustvari je...
FTL
24 sata 100 svetlosnigh godina
Shock-drive
24 sata 20 svetlosnih godina
Mi imamo jako brzi brod to valjda treba da znas od pocetka
PS: Ja cu to uvek tvrditi i tacka bre
04:55 To nije tačno, ali ako baš tako hoćeš...
Nema problema, gasim ga odmah...
*KAAAAAAAAAABOOOOOOOOOOOOOOOOM!!!!*
Evo nas u praznom svemiru bogu iza nogu... Shock Drive je potpuno uništen, kao i veći deo mašinskog odeljenja. FTL ću da sastavim, ali ne očekuj ga u narednih par dana. Šlep služba je sada najbolji izbor.
Mogao sam i samo da stanem, ali nekako mi se učinilo prigodnijim da mu samo pošaljem impuls energije u suprotnoj fazi da ga sasečem u korenu.
PS: Inače smo upravo prešli 300 svetlosnih godina, a nismo bili ni na polovini skoka kad je brutalno zaustavljen, pa ti sad vidi ko je brži.
Nema problema, gasim ga odmah...
*KAAAAAAAAAABOOOOOOOOOOOOOOOOM!!!!*
Evo nas u praznom svemiru bogu iza nogu... Shock Drive je potpuno uništen, kao i veći deo mašinskog odeljenja. FTL ću da sastavim, ali ne očekuj ga u narednih par dana. Šlep služba je sada najbolji izbor.
Mogao sam i samo da stanem, ali nekako mi se učinilo prigodnijim da mu samo pošaljem impuls energije u suprotnoj fazi da ga sasečem u korenu.
PS: Inače smo upravo prešli 300 svetlosnih godina, a nismo bili ni na polovini skoka kad je brutalno zaustavljen, pa ti sad vidi ko je brži.
Poslednji izmenio Hex dana Pon Feb 27, 2012 6:42 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Hex- Lord
04:30
Pa covece zasto si to uradio?!!!!!
Mogli smo to nakon skoka!!!!
E SAD SAM STVARNO POPI^EO!
PS: Sta je lose da imamo 2 pogona?
Od silne explozije i racunar je pogresio
ERROR: 3 svetlosme godine smo presli
Pa covece zasto si to uradio?!!!!!
Mogli smo to nakon skoka!!!!
E SAD SAM STVARNO POPI^EO!
PS: Sta je lose da imamo 2 pogona?
Od silne explozije i racunar je pogresio
ERROR: 3 svetlosme godine smo presli
Pa pošto je FTL toliko bolji nisam hteo da putujemo "primitivnim" pogonom... Šta ako nas Gree vidi kako stižemo kao divljaci?
05:50
Neće trebati baš nedelju dana, potcenio sam kvalitet dioda kroz koje je poslat puls tako da nije spržen i glavni generator već je stalo na diodama. Doduše, mašinsko odeljenje jeste otišlo u tri... *kah* *kah* Biće FTL spreman za ugradnju za 6 sati (plus 24 sata punjenja) pošto je Shock Drive bio tako ljubazan da se sam ukloni iz prostorije.
Pulsne motore zaboravi, moramo da nabavimo nove. Preživeli su poletanje, ali zaustavljanje nisu.
05:50
Neće trebati baš nedelju dana, potcenio sam kvalitet dioda kroz koje je poslat puls tako da nije spržen i glavni generator već je stalo na diodama. Doduše, mašinsko odeljenje jeste otišlo u tri... *kah* *kah* Biće FTL spreman za ugradnju za 6 sati (plus 24 sata punjenja) pošto je Shock Drive bio tako ljubazan da se sam ukloni iz prostorije.
Pulsne motore zaboravi, moramo da nabavimo nove. Preživeli su poletanje, ali zaustavljanje nisu.
Hex- Lord
5:40
Ali za Gree-je je sve "primitivno" sto je ispod njih
Posto je nas FTL primitivan verovatno ce nas gledati kao divljake ali sam pogon nije ..brod se razvuce u jednom trenutku toliko puno da se pocetna i krajnja tacka spoje..zato se i zove FTL jer bukvalno jeste FTL pogon
Tako da za njih mi i sada putujemo kao divljaci
PS: Zato ce se onaj Arel dobro ispovracati kada ga budemo uljucili kao sto smo mi na pocetku imali glavobolje
Ali za Gree-je je sve "primitivno" sto je ispod njih
Posto je nas FTL primitivan verovatno ce nas gledati kao divljake ali sam pogon nije ..brod se razvuce u jednom trenutku toliko puno da se pocetna i krajnja tacka spoje..zato se i zove FTL jer bukvalno jeste FTL pogon
Tako da za njih mi i sada putujemo kao divljaci
PS: Zato ce se onaj Arel dobro ispovracati kada ga budemo uljucili kao sto smo mi na pocetku imali glavobolje
05:30
Samo stojim, gledam vas i ne znam da l' da se smejem ili da kukam?
Stvarno bre niste normalni, da niste mogli da sacekate tvrdo tlo da se makljate?! Ovako samo stetu pravite...
Samo stojim, gledam vas i ne znam da l' da se smejem ili da kukam?
Stvarno bre niste normalni, da niste mogli da sacekate tvrdo tlo da se makljate?! Ovako samo stetu pravite...
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
05:15
S' tim da si ti Sanji, jer poplamtis kad je FTL u pitanju
S' tim da si ti Sanji, jer poplamtis kad je FTL u pitanju
phoenix- Q Continuum
05:00
Da znaš da mi dođe da sad i FTL spržim, pa da plutamo do kraja života u ovoj vuko*kah**kah* ili dok nas neko ne pokupi... Naravno to neću uraditi jer nisam toliko blesav.
Da znaš da mi dođe da sad i FTL spržim, pa da plutamo do kraja života u ovoj vuko*kah**kah* ili dok nas neko ne pokupi... Naravno to neću uraditi jer nisam toliko blesav.
Hex- Lord
04:55
Arel: "'Alo bre!!! Ispretumbah se po kabini! Sta se kod vraga desava kod vas?! Jes" da sam zatvorenik, al' vi ga stvarno preteraste!"
Ja: "Ne mesaj se. Bice gotovo za par sati, a i tebi nece nista biti..."
Arel: "'Alo bre!!! Ispretumbah se po kabini! Sta se kod vraga desava kod vas?! Jes" da sam zatvorenik, al' vi ga stvarno preteraste!"
Ja: "Ne mesaj se. Bice gotovo za par sati, a i tebi nece nista biti..."
phoenix- Q Continuum
04:30 Neka neko vrati ovog Asala nazad u ćeliju, samo nam fali još da nam on sabotira sve redom... I ja sam radim dovoljno uspešno na rasturanju.
Hex- Lord
04:25
(Ja citam sta je ovaj napred napisao, pa pogresim... )
Gubite zivce na rasturanju, sad mozemo da ih pokupimo u sklapanju
(Ja citam sta je ovaj napred napisao, pa pogresim... )
Gubite zivce na rasturanju, sad mozemo da ih pokupimo u sklapanju
phoenix- Q Continuum
04:00 Radim ja vredno da sve sastavim ponovo. Problem će biti što ćemo biti gotovo potpuno stacionarni kada stignemo negde (imaćemo samo manevarske potisnike). Motore baš i nisam planirao da zakačim...
Hex- Lord
Strana 19 od 23 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23
:: The Bronze :: RPG serije foruma
Strana 19 od 23
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu