Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

Join the forum, it's quick and easy

Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!

SPACERATS

3 posters

Strana 10 od 23 Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 ... 23  Sledeći

Ići dole

SPACERATS - Page 10 Empty Re: SPACERATS

Počalji od Dr.Jackson Ned Jan 01, 2012 11:27 am

13:00 oo.. sine skocio je...
SPACERATS - Page 10 Hyperspace1
Ovo je defintivno bila izvidnica ovaj scout... Sad

bezanajac je tek za 13 sati... Surprised Sad
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 34

https://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Ned Jan 01, 2012 12:28 pm

12:00 Dobra vest je da nije ni prišao Artefaktu... Verovatno je pobegao čim nas je primetio. Nadam se da ćemo pobeći pre nego što ih dozove.

Mi smo u prednosti što se otkrivanja Artefakta tiče jer mi smo biološka bića što Artefaktu omogućava da utiče na nas tako da mi ni ne moramo da ga pronađemo stvarno da bi znali da je tu, dok Bezlični nemaju tu prednost. Oni moraju da preskeniraju svaki pedalj ovog sistema da ga pronađu.
Hex
Hex
Lord
Lord

Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Pon Jan 02, 2012 5:16 am

11...

Ali brojcana prednost je na njihovoj strani. Mogu da posalju brodove da skeniraju oblast, i pride jos koji brodic da se sa nama bakce, ali da ne baksuziram..
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pon Jan 02, 2012 8:20 am

10:00 Nadam se da neće... Trebaće njima sati da se organizuju da dođu. Ni oni ne sede svi na gomili već vršljaju okolo, pa dok se svi nađu na jednom mestu, pa dok se organizuju da krenu, pa dok dođu... Ne verujem da će oni uopšte da dolaze ovde. Oni ne mogu da znaju kada ćemo mi nastaviti na neko drugo mesto, tako da će verovatno pokušati da nas presretnu negde. To im je i bolja varijanta, jer ako dođu ovde, a pretpostavimo da je naš FTL skoro pun, mi bi rasturili deo njihovh brodova i zbrisali dalje, a oni bi se osećali ko budale. Sačekaće oni nas negde da im se pojavimo ispred brodova pa da imaju ceo dan da nas gnjave i dave.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Pon Jan 02, 2012 8:25 am

9..
Heh kad do sada nisu dosli neci ni doci...
Mislim oni imaju najbolju organizaju kao da svi dele jedan mozak a ustavari ne dele...to je oduvek bila misterija kod Bezlicnih..
PS: Taj podatak ti pise u brodu kad smo prebacili konfiguraciju njihove krstarice.. Smile
Upravu si Hex osecali bi se stvarno kao budale... Smile
Tako da najverovatnije beri kozu na siljak kod iduceg skoka... Sad
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pon Jan 02, 2012 8:50 am

08:00 [Koj podatak i čije krstarice??]

Mislim da je možda najbolje da prvo skočimo na neke neutralne koordinate, tek toliko da zametnemo trag, pa da moraju iznova ponovo da nas traže. Šta mislite o tome?
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Pon Jan 02, 2012 8:59 am

07:30
[Bezlicne krstarice znas da smo dobili celu konfiguraciju...]

Ja mislim da je to dobra ideja... Very Happy
Mislim najbolje je da izvedemo nasumicni skok... Very Happy
Pa kom opanci kom obojci Wink
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pon Jan 02, 2012 9:56 am

07:00 [Ajde biće bolje da mi ti to kažeš, od koga smo dobili konfiguraciju?]

Nema potrebe da idemo nasumično... Ova oblast ovde (pokazujem na mapi) je puna asteroida za koje slučajno znam da su izrazito otrovni za Bezlične (otprilike kao botulinusni toksin za ljude Wink). Tamo ćemo biti bezbedni sigurno od njih, a odatle posle bi trebalo da možemo bezbedno da nastavimo dalje. Smile
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Pon Jan 02, 2012 10:38 am

06:00

Uh ne znam..mozda su bili Asali ali nisam siguran davno to bejase Very Happy
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Pon Jan 02, 2012 11:06 am

05:55 [Pregledao sam stare postove i nisam našao da su nam oni dali bilo šta osim opreme... o.O Ali nema veze, neka nam ti podaci.]

Mislim da imam ideju kako da malo unapredim naš FTL... Ta modifikacija bi trebalo da nam omogući hitno bežanje. Neće biti moguće da to radimo često jer bi to uništilo FTL, ali tu i tamo neko bežanje bi bilo korisno. Nisam siguran da će raditi, ali mogu da probam.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Pon Jan 02, 2012 11:35 pm

5:45
Probaj... Smile
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Uto Jan 03, 2012 7:32 am

05:30

I ja se secam da smo od nekoga dobili podatke o floti Bezlicnih.
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Uto Jan 03, 2012 11:19 am

05:00 Znam i ja da smo nešto dobili, ali se ne sećam od koga... :P

Ovo će biti vrlo inetresantno čeprkanje... Gledam šemu (ako me neko ispravi sa shema, jao njemu) shock drive-a i pokušavam da sastavim ono najbolje od oba, ali to su dosta različiti sistemi. Pokušaću da spojim da dodatno napajanje može da povuče iz energetskih modula koje će puniti reaktor, tako da će mu to dodati energiju za prevremeni skok. Takođe smišljam način kako da otpadnu energiju (toplotnu, kinetičku zalutalih čestica...) pulsnih motora iskoristim kao dopunski izvor energije, a takođe i trzaj od topova. Sve to zajedno će dodati i dopunsku snagu štitovima, a ne samo za ubrzanje punjenja FTL-a...

Sve u svemu, biće interesantno... :P
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sre Jan 04, 2012 3:52 am

Ljudi neki brod skace iz hipersvemira..

Oh covece..ovo je dugo 40.000m
Ovo defintivno nisu Bezlicni jer nema njihov popis ali na brodu koliko senzori mogu da ocitaju nema nikog... Shocked
SPACERATS - Page 10 Normattac
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sre Jan 04, 2012 4:04 am

04:40 Po konstrukciji liči na brodove iz Arela, ali ne verujem da su oni... Da li i vama deluje da nešto nije uredu sa tim brodom? Kada je izašao iz hipersvemira kretao se jako brzo, a sada ne usporava... Ni ne menja pravac. Ako ovako nastavi udariće u onaj planetoid.

SPACERATS - Page 10 Planetoid

Motori mu ni ne rade sada... Kreće se isključivo po inerciji, mora da je ubrzao pre ulaska u hipersvemir. Senzori detektuju da je brod potpuno bez energije. Mora da je poslednju energiju potrošio na onaj skok.

Da ga zaustavimo? Hvataljke bi trebalo da mogu da izdrže, a novi motori su i više nego dovoljno jaki da ga zaustave.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sre Jan 04, 2012 4:09 am

4:30...

Bilo bi lepo da ga zaustavimo..
Mislim da on tu slucajno nije... Wink
Mene vise podseca na onaj brod sa Artifektom onaj bese Ishimura samo sto ovaj koliko vidim je u pocetnoj fazi... Smile
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Sre Jan 04, 2012 8:41 am

04:30

Samo da se ne sudari ni sa cim
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Sre Jan 04, 2012 11:13 am

04:00 Išimura jeste bila Arelski brod... Nije imala nikakve veze sa Asalima, to smo mi malo zabrljali (čitaj JA) kao što ni Yagami nema. Moram reći da potseća na planetcracker, ali kao da je celi prednji deo ukopan u asteroid. Oznake ne izgledaju kao Arelske, ali dizajn liči na njih.

Poravnavam se sa brodom... Nanišanjena i zaključana mesta za hvatanje... Ujednačavam brzinu i ispaljujem hvataljke. Uspeli smo, zakačili smo se! Sada ide teži deo... Motori 1% snage unazad. Spremite se za jak cim... *cima nas brod*

OK, brzina polako opada, pojačavam motore na 5%... 10%... 25%, više od ovoga će da pokida sajle. Brod gubi brzinu ravnomerno, zaustavićemo se daleko od planetoida. Isprogramirao sam kompjuter da zaustavi motore kada se zaustavimo.

Sada kada smo malo bliže senzori mogu malo detaljnije da pregledaju brod. Tačno je da nema nikog na brodu. Bar ne živog... Očitavam hiljade ljudskih tela na brodu (Areli nisu ljudi, ali oni naši rođaci rade za njih, sećate se da sam rekao da su otputovali sa njima pre par hiljada godina). Izgleda je ovo stvarno Arelski brod. Oznake ipak odgovaraju, bile su delimično oguljene pa se nisu dobro videle.

Imamo problem... Oplata broda je izrešetana na nekoliko ključnih mesta. Oštećenja nisu problem, nisu ni kritična, ali oružije koje ih je napravilo jeste... To su napravili TEC plazma topovi i njihova torpeda... Očitavam prateći energetski potpis na unutrašnjosti koje potiče od TEC blastera. Ako se pirati nisu domogli njihove isporuke oružija, ovo može da predstavlja veliki problem.

Ovaj brod je makar delimično onesposobljen, pa onda ukrcan od strane TEC udarnog odreda. Ne znam šta su tražili na tom brodu. Posebno ne znam kako je brod došao ovamo bez posade, a ne vidim zašto bi ga TEC slao čak ovamo.

Obavezno moramo da se ukrcamo na brod inače nećemo ništa moći da saznamo. Da ima energije mogao bih odavde sve da iskopiram, ali bez energije ne mogu ništa. Morao bih da spojim njihov kompjuter na prenosni izvor energije kako bih ga upalio.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Sre Jan 04, 2012 11:21 pm

3:50 Okej ljudi pripremite satl i krecemo...
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Čet Jan 05, 2012 3:37 am

03:40 Šatl je spreman... Obavezno svi koji idete obucite skafandere, brod je teško oštećen i nema atmosfere, a nema ni gravitacije. Temperatura je još uvek "prijatnih" 3°C, ali postaje hladnije svakim časom tako da ne zaboravite da uključite grejanje. Uzmite i oružije, možda ima neželjenih gostiju koji su preživeli put.

Svi spremni? OK, polazimo... Kompjuter javlja da je brod zaustavljen. Dobra vest je da brod nije ušao u oblast delovanja Artefakta. Mrtvi bi trebalo da ostanu mrtvi.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dr.Jackson Čet Jan 05, 2012 4:08 am

3:17

I usli smo unutra...

SPACERATS - Page 10 121714389_180c83a42b

Jel' se samo to meni cini ili brod samo izgleda kao da ce se svakog casa raspasti?
Dr.Jackson
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Čet Jan 05, 2012 4:43 am

03:15 Ne čini ti se... Pretrpeo je pogotke na kritična mesta. Sada ovaj deo broda drži na okupu samo navika.

Ulazimo u motorni prostor:
SPACERATS - Page 10 EngineRoom02f

Ovuda vodi najbrži put do mosta. Definitivno je TEC bio ovde... Njihov potpis oružija je svuda. Idemo dalje, ovde nema ničega za nas.

Ulazimo u glavni hodnik:
SPACERATS - Page 10 WillB_Week5_Thumb03c
Ovde se vodila prava borba... Koliko tela... Stvarno ne znam šta ovaj brod drži na okupu pored ovolikih oštećenja. Bolje da požurimo. Ne znam koliko dugo će ostati na okupu. Očigledno su oštećenja mnogo gora nego što mi se na prvi pogled učinilo.

Evo ga konačno most... Izgleda je on izbegao veći deo oštećenja... Samo da spojim izvor energije ovde i...
SPACERATS - Page 10 FinalBridge
Kul... Nisam imao pojma da je ovo tako napredan brod... Ne možemo dugo da ostanemo... Uključio sam prenos podataka, celokupna memorija se kopira na naš kompjuter. Nisam siguran koliko je veza stabilna, tako da je najbolje da malo pričekamo dok ne bude gotovo slanje. Ne bi trebalo da predugo traje.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Čet Jan 05, 2012 5:21 am

03...

Jadnici, iako je bila zestoka borba, mislim da uopste nisu ocekivali prvi udar, ljudi koji su bili u svojim kabinama zbrisani, a da nisu ni osetili. Cini mi se da je taj bio i najjaci.
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Hex Čet Jan 05, 2012 5:57 am

02:45 Zapisi senzora to potvrđuju... Nisu uopšte očekivali napad. Kada je i došao nisu imali nikakve šanse. Iako je njihovo obezbeđenje dobro obučeno nisu imali nikakve šanse protiv profesionalne vojske. Uspeli su da zaustave prvi nalet, ali su upali na još dva mesta sa dodatnim timovima i bilo je sve gotovo.

Pokušali su i da se zaštite od napada tako što su se uvukli u ovaj asteroid, ali bilo je već prekasno. Timovi su već upali na brod, a pretrpeli su i prevelika oštećenja. Drugi tim je postavio mine na motore što ih je potpuno onesposobilo.

Otkrio sam kako je brod pobegao ovamo. TEC je postavio bombe na reaktor i uništio ga je, ali je kapetan pre nego što su ga preplavili uključio shock drive i usmerio brod ovamo. Poslednju energiju iz akumulatora je iskoristio za ovaj skok. TEC timovi su pobegli pre nego što je brod uspeo da skoči, ali poslednji preživeli članovi posade nisu bili te sreće. Kada je brod skočio, potrošio je poslednje tragove enrgije što je isključilo održavanje života i gravitaciju. Ne znam zašto su se otvorile i pregrade koje su trebale da zadrže atmosferu, ali verovatno je to posledica oštećenja.

Najveći problem kod shock drive-a u ovakvim situacijama je što skok ne traje svega par sekundi već traje satima, možda i danima. I oni koji su preživeli kada je brod skočio tako što su se sakrili u skafandere, do sada su se polako ugušili... Mora da je kapetan imao jako dobar razlog da osudi posadu na sigurnu smrt kada je ovo uradio... U popisu tereta nema ničeg interesantnog, ni u hangarima nema ničega... Mora da je bio u pitanju neki član posade ilinešto u kompjuteru.

To ćemo morati kasnije da otkrijemo. Prebacivanje se završava, a vama polako ponestaje vazduha. Trebalo bi da krenemo nazad. Da vidim dokle si stigla... Imaćete svi vazduha da se komotno vratimo bez žurbe, ali bi trebalo da krenemo.
Hex
Hex
Lord
Lord

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od phoenix Čet Jan 05, 2012 6:45 am

02:30...

Ok, onda da se vratimo, i misteriju resavamo uz udobnost koju nam pruza postojanje kiseonika...
phoenix
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 10 od 23 Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 ... 23  Sledeći