Daniel Jackson
2 posters
Daniel Jackson
Dr Daniel Jackson je arheolog, osoba od visokog integriteta koja ne preza od rasprava kada su u pitanju moralno diskutabilni planovi. Veoma postuje vanzemaljske kulture, osim kad one ukljucuju nemoralne postupke. Nepoznatom pristupa sa dubokim osecajem strahopostovanja.
Njegov primarni zadatak u SG-1 bio je da skupi znanje o vanzemaljskim kulturama, ali i da pronadje nacin da odvoji svoju zenu Sha're od Goa'uldskog simbiota Amunet. Uprkos njenoj smrti 1999. godine, ostao je u timu radi borbe protiv Goa'uld-a. Deo je SG-1 tima od njegovih samih pocetaka, osim odsustva koje je trajalo godinu dana, kada ga je u timu zamenio Jonas Quinn.
Rodjen je 08.07.1965. Ima plave oci, nosi naocare, a dioptrija na levom oku mu je -3.0.
Tokom serije ga je igrao Michael Shanks, a u Stargate filmu James Spader. Lik Daniela Jacksona je jedini koji se pored Jack O'Neill-a pojavljuje i u Stargate filmu, i sve tri Stargate serije [SG-1, Atlantis, Universe].
Komentari?
Njegov primarni zadatak u SG-1 bio je da skupi znanje o vanzemaljskim kulturama, ali i da pronadje nacin da odvoji svoju zenu Sha're od Goa'uldskog simbiota Amunet. Uprkos njenoj smrti 1999. godine, ostao je u timu radi borbe protiv Goa'uld-a. Deo je SG-1 tima od njegovih samih pocetaka, osim odsustva koje je trajalo godinu dana, kada ga je u timu zamenio Jonas Quinn.
Rodjen je 08.07.1965. Ima plave oci, nosi naocare, a dioptrija na levom oku mu je -3.0.
"You are... brilliant. One of the most caring, passionate...you're the type of person who would give his own life for someone he doesn't even know. If you had one fault, it was that you wanted to save people so badly, y-you wanted to help people so much, that it tore you apart when you couldn't make a difference."
—Samantha Carter to Daniel JacksonPreuzeto sa stranice http://stargate.wikia.com/wiki/Daniel_Jackson
Tokom serije ga je igrao Michael Shanks, a u Stargate filmu James Spader. Lik Daniela Jacksona je jedini koji se pored Jack O'Neill-a pojavljuje i u Stargate filmu, i sve tri Stargate serije [SG-1, Atlantis, Universe].
Komentari?
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Re: Daniel Jackson
Je l' sam to ja?
Salu na stranu..
On je jedan od mojih omljenih Stargate likova , mozda i omiljeni. Jos mogu da se setim kada je kijao u filmu jer je alergincan na putovanje ,a najbolje scena sa njim mislim od svih je njegov prvi susret sa Valom Mal Doran..kako sam se smejao toj epizodi...
Salu na stranu..
On je jedan od mojih omljenih Stargate likova , mozda i omiljeni. Jos mogu da se setim kada je kijao u filmu jer je alergincan na putovanje ,a najbolje scena sa njim mislim od svih je njegov prvi susret sa Valom Mal Doran..kako sam se smejao toj epizodi...
Re: Daniel Jackson
Da, to si ti!
Pa, kad su mu proneli kutiju sa papirnim maramicama u prvoj epizodi!
Pa, kad su mu proneli kutiju sa papirnim maramicama u prvoj epizodi!
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu