War of the Worlds [2005]
3 posters
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Filmovi
Strana 1 od 1
War of the Worlds [2005]
Genre: Action,Adventure,Drama
Meni je sam film odlican a po najvise zbog toga sto je posmatran iz ugla jedne obicne porodice a ne iz ugla vojske i polite kao ID4. Sve sto mogu da kazem da me je film odusevio iako nije dobio od mene 10 vec
Ocena:8
Rat svetova (eng. War of the Worlds) je SF film Stevena Spielberga iz 2005. temeljen na originalnom romanu H.G. Wellsa s Tomom Cruiseom i Dakotom Fanning.
To je jedna od četiri adaptacije romana kojoj su prethodile dvije verzije odmah objavljene na videu iz iste godine i originalna verzija iz 1953.
Rat svjetova uključuje elemente ne samo iz Wellsova romana, nego i iz radio-drame iz 1938. i filma iz 1953. Stoga, kako bi stavili film u odgovarajući povijesni kontekst kao adaptaciju, potrebno je nekoliko podataka o tri prethodne verzije Wellsove priče.
Kao u romanu, koji je smješten u i oko Londona, priča se pripovijeda iz perspektive građana uhvaćenih u sukob. Iako je roman opisivao iskustva osamljenog britanskog novinara u 19. stoljeću, smisao Rata svjetova je, prema Spielbergu, prikazati rat "kroz oči jedne američke obitelji koja ga pokušava preživjeti". Smješten je u rano 21. stoljeće, dok se radio-drama odvija u New Jerseyju.
Meni je sam film odlican a po najvise zbog toga sto je posmatran iz ugla jedne obicne porodice a ne iz ugla vojske i polite kao ID4. Sve sto mogu da kazem da me je film odusevio iako nije dobio od mene 10 vec
Ocena:8
Re: War of the Worlds [2005]
Meni je bio dosadan, razvučen i bledunjav... Od mene 6/10.
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
Verujem da je knjiga bolja.
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Ne znam meni se prvi put film nije svideo nesto preterano ali drugi put postao mi je nekako bolji...
Meni je bilo glupo ono sa onim malim robotićima-skakavcima koji jedu sve oko sebe... Tu su mi pokvarili film skroz.
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Filmovi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu