Najaca sila u trek svemiru?
3 posters
Najaca sila u trek svemiru?
Koja je vrsta po vama najaca u Star Treku?
Napomena:Ne racunajuci Q i njemu slicnima
Napomena:Ne racunajuci Q i njemu slicnima
Re: Najaca sila u trek svemiru?
Bez nekog većeg razmišljanja Species 8472 (znam da ih je Borg pobedio, ali samo uz pomoć ljudi, da je nisu dobili, ne bi imali apsolutno nikakvu šansu za pobedu)... Posle njih možda Borg, a onda 1000 mesta prazno, pa bilo ko drugi.
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
Ja sam ipak za Borg zato sto mislim da bi razguzio tu 8472 da se sve odvijalo bez ljudi...tj nasil bi oni brzo resenje i bez asimilacije...ostalo se slazem s tobom
Pročitaj malo na wiki o 8472... Tamo ti sve lepo piše, pogotovu to da Borg nije imao nikakve šanse protiv njih. Na samom startu Borg je za čas ostao bez oko 10 milijardi radilica (pišem po sećanju tako da nisam 100% siguran da je 10, možda je malo manje ili malo više, ali su milijarde u pitanju) i oko 200 planeta. Običan brod Vrste 8472 može iz nekoliko pogodaka da uništi kocku, a kombinacija nekoliko njihovih brodova uništava čitavu planetu jednim pogotkom (valjda 6 običnih brodova i jedan drugačije konstrukcije, ali ne znam kako im se zovu tipovi, što i nije toliko bitno). Nisam baš siguran da bi Vrsta 8472 izvukla deblji kraj.
Hex- Lord
Ma dobro... u svakom slucaju lepo je sto je Borg naletao na nekoga sebi ravnom
Ha...znao sam da je Borg jaci...od 8472
Pogledaj ovde jacinu napada Takticke Kocke
u odnosu na biobrod 8472
mada odbrana je na strani 8472 ali nije strasno
Imas snage za vecinu brodova kao i snagu oruzija tu..pa se lepo zabavi
http://www.ditl.org/index.php?daymain=/pagship.php?brgcube
PS:Udji u fleets i tamo imas sve objedinjeno
RESENJE: TACTICAL CUBE
Odgovor:
1. Borg
2. 8472
3. Dominion
Pogledaj ovde jacinu napada Takticke Kocke
u odnosu na biobrod 8472
mada odbrana je na strani 8472 ali nije strasno
Imas snage za vecinu brodova kao i snagu oruzija tu..pa se lepo zabavi
http://www.ditl.org/index.php?daymain=/pagship.php?brgcube
PS:Udji u fleets i tamo imas sve objedinjeno
RESENJE: TACTICAL CUBE
Odgovor:
1. Borg
2. 8472
3. Dominion
I dalje ostajem pri tome da je Species 8472 daleko jača... Tactical Cube-ova ima veoma malo u poređenju sa Species 8472 Bioship-ovima, dakle, pregazili bi ih brojčano.
Da ti dam malo "prizemniji" primer za ovo što pokušavam da kažem:
Poredimo sledeća dva tenka ruski T-34 i nemački Tigar II. Tigar II je daleko jače oklopljen, ima daleko moćniji top, ali dok se napravi desetak Tigrova II, rusi naprave 300 ili 400 T-34. Na bojnom polju, Tigar II uništi 3-4 T-34, ali onda se nađe opkoljen i izrešetan. Dakle da sumiram:
10/10 uništenih (100% gubitaka)
40/300 (13,3% gubitaka) (namerno sam išao na nepovoljniji odnos - minimum ubačenih u borbu i maksimum izgubljenih)
260 preživelih, ne moraš da praviš ponovo i u sledećem susretu biće:
10 Tigar II tenkova protiv 560 T-34.
Upravo ovo bi se dogodilo i sa Borgom. Obične kocke i sfere neću ni da računam jer nemaju nikakve šanse i doprineli bi sa možda još 10-15% dodatnih gubitaka (i da je 60% idalje ostaje preostalih bar 20% kojima će se pridodati nova količina brodova).
Da ti dam malo "prizemniji" primer za ovo što pokušavam da kažem:
Poredimo sledeća dva tenka ruski T-34 i nemački Tigar II. Tigar II je daleko jače oklopljen, ima daleko moćniji top, ali dok se napravi desetak Tigrova II, rusi naprave 300 ili 400 T-34. Na bojnom polju, Tigar II uništi 3-4 T-34, ali onda se nađe opkoljen i izrešetan. Dakle da sumiram:
10/10 uništenih (100% gubitaka)
40/300 (13,3% gubitaka) (namerno sam išao na nepovoljniji odnos - minimum ubačenih u borbu i maksimum izgubljenih)
260 preživelih, ne moraš da praviš ponovo i u sledećem susretu biće:
10 Tigar II tenkova protiv 560 T-34.
Upravo ovo bi se dogodilo i sa Borgom. Obične kocke i sfere neću ni da računam jer nemaju nikakve šanse i doprineli bi sa možda još 10-15% dodatnih gubitaka (i da je 60% idalje ostaje preostalih bar 20% kojima će se pridodati nova količina brodova).
Hex- Lord
I obicna Kocka je jaka...
a sfera takodje nije losa kao pomocni brod
A koliko ima Tactical Cube-ova?
Najmanje..
Naprotiv njih ima najvise..
a zasto ih nismo videli...pa recimo da je to nova Borg kocka slicno kad izadje novi auto recimo Golf VI napsram Golf V
60.000 je ukupno izgradjeno iako ih nevidimo...
naspram 20.000 Kocaka i 50.000 sfera
a sfera takodje nije losa kao pomocni brod
A koliko ima Tactical Cube-ova?
Najmanje..
Naprotiv njih ima najvise..
a zasto ih nismo videli...pa recimo da je to nova Borg kocka slicno kad izadje novi auto recimo Golf VI napsram Golf V
60.000 je ukupno izgradjeno iako ih nevidimo...
naspram 20.000 Kocaka i 50.000 sfera
Jaka je toliko da bude uništena posle par pogodaka. Za sferu ne znam jer nisam video kako je uništavaju.
Njih ne bi spasilo ni 200.000 taktičkih kocki...
Njih ne bi spasilo ni 200.000 taktičkih kocki...
Hex- Lord
Bilo bi tu gadnog tabanja da se nije Katherine (valjda se ovako pise) umesala
Borg jeste jak. Kao što se u navelo u postovima gore, Borg nebi pobjedio vrstu 8472 da se Janeway nije umješala. Da je Janeway ostala postrani, Borg bi bio istrebljen. Ali Kata se nije mogla strpiti pa je morala umiješati svoje ruke i pomoći svom neprijatelju. xD
Ako uzmemo neku zadnju računicu poslije završetka snimanja Stra Trek-a, Borg ostaje najjača sila u ST-u.
Ako uzmemo neku zadnju računicu poslije završetka snimanja Stra Trek-a, Borg ostaje najjača sila u ST-u.
Ali sa druge strane da Kata nije pomogla...
8472 bi nas istrebila
E sad da su ostali oni slobodno da se tabaju niko ne garantuje da bi Borg napravio manju takticku kocku odnosno neku "takticku sferu" i onda bi zabava pocela a "prodavaci bi deleli besplatne semenke"
8472 bi nas istrebila
E sad da su ostali oni slobodno da se tabaju niko ne garantuje da bi Borg napravio manju takticku kocku odnosno neku "takticku sferu" i onda bi zabava pocela a "prodavaci bi deleli besplatne semenke"
I to je ok.
Eh. Sad. Da uzmemo u obzir pravi ST time line, onda ljudi su najjača sila u ST-u.
Eh. Sad. Da uzmemo u obzir pravi ST time line, onda ljudi su najjača sila u ST-u.
Pa kad malo bolje razmislim da nije TNG uveo Borga kao izuzetno jaku vrstu napsram ostalih ispalo bi da je Federacija najaca a to ne bi bilo ni malo zabavano Znas mi volimo da isped nas stane neki "mrgonja" koji moze kad tad da nas doslovno zdrobi kao sto je to u slucaju Borg (u ST on se samo igrao sa Federacijom ) nego neka vrsta na nasem nivou kao npr. Romulanci
A kada su ubacili vrstu 8472 tek tada nam je postalo jasno zasto Borg se samo igra sa Federacijom ocigleno je on imao vaznija posla neko sa nama beznacjnima da se bakce
A kada su ubacili vrstu 8472 tek tada nam je postalo jasno zasto Borg se samo igra sa Federacijom ocigleno je on imao vaznija posla neko sa nama beznacjnima da se bakce
Borg se vrlo kratko "igrao" sa Species 8472... Da je to potrajalo koj mesec duže Borg bi bio ugrožena vrsta, a ne supersila.
Hex- Lord
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu