Hobit-sta ocekujete od filma?
4 posters
:: Fantasy :: The Lord of the Rings
Strana 1 od 1
Hobit-sta ocekujete od filma?
Dakle,verovatno LOTR fanovi a i sigurno ostali znate da se ekranizuje jos jedno Tolkinovo delo.Sta ocekujete od filma?
Re: Hobit-sta ocekujete od filma?
Ne očekujem ništa posebno. Očekujem da će da pokvare knjigu, ali se nadam da nisam upravu.
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
Pa to da nece biti kao knjiga, je sigurno.
Ne ocekujem nista specijalno, videcemo kad izadje
Ne ocekujem nista specijalno, videcemo kad izadje
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Samo, malo mi čudno što ubacuju ovu vilenjakinju koja će biti u veyi sa patuljkom...
I Legolas isto
I Legolas isto
Teal'C- Cadet
- Broj poruka : 90
Datum upisa : 08.07.2013
Godina : 29
Necu gledati trejler, jer meni to po obicaju pokvari uzitak.
Raduje me sto su odabrali Evangeline Lilly za Tauriel (to li joj je ime?), i racunam da su to uradili jer im je falio neki (citaj, bilo kakav) zenski lik.
Ono sto sam ja negde procitala, je da se taj lik ne pojavljuje u zvanicnoj knizi/knjigama, vec u nekim dodatnim i nedovrsenim Tolkinovim radovima, ali i to da je muskog pola.
Meni se prethodni film bas svideo, i planiram uskoro da ga pogledam ponovo, a od novog filma ocekujem da bude jos bolji, nabijeniji i zabavniji.
Raduje me sto su odabrali Evangeline Lilly za Tauriel (to li joj je ime?), i racunam da su to uradili jer im je falio neki (citaj, bilo kakav) zenski lik.
Ono sto sam ja negde procitala, je da se taj lik ne pojavljuje u zvanicnoj knizi/knjigama, vec u nekim dodatnim i nedovrsenim Tolkinovim radovima, ali i to da je muskog pola.
Meni se prethodni film bas svideo, i planiram uskoro da ga pogledam ponovo, a od novog filma ocekujem da bude jos bolji, nabijeniji i zabavniji.
phoenix- Q Continuum
Normalno da će biti zabavniji kad će biti zamejva .D
Teal'C- Cadet
- Broj poruka : 90
Datum upisa : 08.07.2013
Godina : 29
DOCTOR MEET SMAUG!
Konacno ,juce sam bio isao da gledam taki dugo ocekivani film. Verovali ili ne osecao sam kao malo dete kojem je Deda Mraz kupio nikada zeljenu igracku.
Primetili ste rec "konacno" i samo cu vam reci da ona tu uzalud ne stoji. Naime , ja sam ovaj film planirao da ga odledam jos pre dve nedelje ,ali prvo sam se ja razboleo pa onda moj brat nije mogao , jer se nalazio sa drustvom i na kraju kada je covek mogao on se razbole i to ni manje ni vise nego pre Novu godinu. Katastofa! I sve bi to bilo super da se juce drama nije nastavila ocemo ili necemo. Parking je bio prepun oko trznog centra Delta City da smo se jedno 30 minuta vrteli , toliki smo bili baksuzi da su nam se ljudi mahinalno parkinarali ispred nosa ,ali nekako i prezivsemo i tu dramu.
I tako mi dodjosmo do bioskopa kada ono KUKU MAJKO , ne pamtim kada sam video VECU GUZVU! Najveca sala je bila KRCATA kao u stara dobra vremena. Secam se samo kada sam gledao Dve kule sam bio prisustvao jos vecoj posecenosti ,ali ono nisam se nadao s obzirom da su nam bioskopi uglavnom polupaznici. Jeste , praznici su ,ali niko ovo nije ocekvao! Tako smo dobil mesta u 4 redu ,ali ukoso posto su centralna sedista bila sva popunjena. No , i to se moglo nekako prezaliti ,a onda posle nekih par minuta poceo je film.
Radnja filma na samom pocetku nije mi uospte stekla utisak da ce drugi deo biti nesto bolji od prvog dela. No , tu sam se bio jako prevario. Prvo sto mi je zapalo za oko bio je Legolas koji je u filmu izgledao kao ce svakog trenutka nekoga da rascerupa , taj psihoticni pogled nimalao nije bio jednak onom starom blagom punom vedrine koji smo mogli da imamo prilke da vidimo u LOTR filmovima. I zaista , sam Legolas delovalo je nekako ozbiljno , namrgodjeno kao da nije sav svoj. Tako nesto sam i bio ocekvao ,ali ipak sam njegov izgled je nesto sto nisam mogao tek tako lako da zamislim. Ko kod da je smislio onu zbrku sa buradima je pravi CAR! Pa da Tolkin jeste car ,ali na par fora sam se bio toliko glasno nasmejao da me je verovatno cula cela sala. A , onda kako je film odmicao usledio je crni prikaz Volsebnika koji me tako odusiveo da sam se osecao toliko srecno da su mi krenule suze radosnice ,a onda na kraju Smaug je sve zacemntirao. To je pravi Zmaj bog te video. O nelogicnostima necu da pricam , jer je to ipak Epska fantastika pa tamo stvari kao sto su polivanje sa kljucalim zlatom koje ima najvisu temepraturu daleko ispred bilo kojeg drugog otepljenog metala koji je mogao tada se kali necu nista da komentarisem. Na kraju ostavaljam vam svima da pogledate ovaj fenomalni film.
Ocena: 10
Konacno ,juce sam bio isao da gledam taki dugo ocekivani film. Verovali ili ne osecao sam kao malo dete kojem je Deda Mraz kupio nikada zeljenu igracku.
Primetili ste rec "konacno" i samo cu vam reci da ona tu uzalud ne stoji. Naime , ja sam ovaj film planirao da ga odledam jos pre dve nedelje ,ali prvo sam se ja razboleo pa onda moj brat nije mogao , jer se nalazio sa drustvom i na kraju kada je covek mogao on se razbole i to ni manje ni vise nego pre Novu godinu. Katastofa! I sve bi to bilo super da se juce drama nije nastavila ocemo ili necemo. Parking je bio prepun oko trznog centra Delta City da smo se jedno 30 minuta vrteli , toliki smo bili baksuzi da su nam se ljudi mahinalno parkinarali ispred nosa ,ali nekako i prezivsemo i tu dramu.
I tako mi dodjosmo do bioskopa kada ono KUKU MAJKO , ne pamtim kada sam video VECU GUZVU! Najveca sala je bila KRCATA kao u stara dobra vremena. Secam se samo kada sam gledao Dve kule sam bio prisustvao jos vecoj posecenosti ,ali ono nisam se nadao s obzirom da su nam bioskopi uglavnom polupaznici. Jeste , praznici su ,ali niko ovo nije ocekvao! Tako smo dobil mesta u 4 redu ,ali ukoso posto su centralna sedista bila sva popunjena. No , i to se moglo nekako prezaliti ,a onda posle nekih par minuta poceo je film.
Radnja filma na samom pocetku nije mi uospte stekla utisak da ce drugi deo biti nesto bolji od prvog dela. No , tu sam se bio jako prevario. Prvo sto mi je zapalo za oko bio je Legolas koji je u filmu izgledao kao ce svakog trenutka nekoga da rascerupa , taj psihoticni pogled nimalao nije bio jednak onom starom blagom punom vedrine koji smo mogli da imamo prilke da vidimo u LOTR filmovima. I zaista , sam Legolas delovalo je nekako ozbiljno , namrgodjeno kao da nije sav svoj. Tako nesto sam i bio ocekvao ,ali ipak sam njegov izgled je nesto sto nisam mogao tek tako lako da zamislim. Ko kod da je smislio onu zbrku sa buradima je pravi CAR! Pa da Tolkin jeste car ,ali na par fora sam se bio toliko glasno nasmejao da me je verovatno cula cela sala. A , onda kako je film odmicao usledio je crni prikaz Volsebnika koji me tako odusiveo da sam se osecao toliko srecno da su mi krenule suze radosnice ,a onda na kraju Smaug je sve zacemntirao. To je pravi Zmaj bog te video. O nelogicnostima necu da pricam , jer je to ipak Epska fantastika pa tamo stvari kao sto su polivanje sa kljucalim zlatom koje ima najvisu temepraturu daleko ispred bilo kojeg drugog otepljenog metala koji je mogao tada se kali necu nista da komentarisem. Na kraju ostavaljam vam svima da pogledate ovaj fenomalni film.
Ocena: 10
Praznici su i vreme ponovnog okupljanja porodica, pa i ne cudi sto se toliko ljudi okupilo oko jedne divne, bajkovite porodicne price.
Drago mi je da ti se svideo film, a meni jos samo ostaje da ga odgledam!
No, sto se tice Legolasa – ne secam se da li sam odgledala trejler (a bice, da shodno mom obicaju – nisam), ili sam gledala produkcijske slike, ali znam da sam se veoma zacudila njegovim pogledom! Utisak je bio: “Hej, to nije pogled milog i dragog Legolasa koga znam?!” Ali, eto, ko zna, mozda je to zbog toga sto je u ovom filmu 60 godina mladji, mozda zbog (ogradjujem se od ovoga, jer nemam dokaza da je tako) “senke oca” koja je jos bila nadvijena nad njim.
Ali, da ne trabunjam dalje, a da nisam pogledala film – ja cu svoje utiske javiti kad ga odgledam.
Drago mi je da ti se svideo film, a meni jos samo ostaje da ga odgledam!
No, sto se tice Legolasa – ne secam se da li sam odgledala trejler (a bice, da shodno mom obicaju – nisam), ili sam gledala produkcijske slike, ali znam da sam se veoma zacudila njegovim pogledom! Utisak je bio: “Hej, to nije pogled milog i dragog Legolasa koga znam?!” Ali, eto, ko zna, mozda je to zbog toga sto je u ovom filmu 60 godina mladji, mozda zbog (ogradjujem se od ovoga, jer nemam dokaza da je tako) “senke oca” koja je jos bila nadvijena nad njim.
Ali, da ne trabunjam dalje, a da nisam pogledala film – ja cu svoje utiske javiti kad ga odgledam.
phoenix- Q Continuum
Phoenix's walk with the dwarves
Напокон.
Дошао је и тај дан. Синоћ сам гледала други део приче о Хобиту, и то у фамозном 3D формату. Посебно ми је драго што сам имала прилику да то учиним у свом граду, који нема редован биоскоп, већ се пројекције одржавају 2-3 пута годишње, у виду зимског и летњег фестивала.
Да кренем од почетка, како и доликује, објашњавајући пар лепих момената у филму.
Знам да је П. Џексон познат по томе што се с времена на време појави шетајући кроз неку од сцена својих филмова, али ме је ипак изненадило што се појавио одмах на почетку филма, жвачући шаргарепу негде у близини "Коњића који се пропиње". Тродимензионални делови филма су били за сваку похвалу, али ме је највише обрадовала она пчела, што је прозујала пред публиком, хехе.
Далеко бољи од првог дела. Карактеризација и драма су били на веома висиком нивоу. Једва чекам трећи део и велику битку за крај! Толико од мене.
Дошао је и тај дан. Синоћ сам гледала други део приче о Хобиту, и то у фамозном 3D формату. Посебно ми је драго што сам имала прилику да то учиним у свом граду, који нема редован биоскоп, већ се пројекције одржавају 2-3 пута годишње, у виду зимског и летњег фестивала.
Да кренем од почетка, како и доликује, објашњавајући пар лепих момената у филму.
Знам да је П. Џексон познат по томе што се с времена на време појави шетајући кроз неку од сцена својих филмова, али ме је ипак изненадило што се појавио одмах на почетку филма, жвачући шаргарепу негде у близини "Коњића који се пропиње". Тродимензионални делови филма су били за сваку похвалу, али ме је највише обрадовала она пчела, што је прозујала пред публиком, хехе.
- Мрка шума:
- Што се тиче Мрке (?) шуме, оно што се у њој десило је била баш права игра са живцима, и пре него што су се огромни пауци појавили да шире терор над дружином. И, по обичају, штрецнула сам се више него једанпут. Добро је да су Виловњаци долебдели у помоћ, иначе ко зна шта би се десило. Оно што ме је изненадило је та жестина, та потпуно другачија енергија коју су приказали. Веома су различити од оних милољубних Виловњака из Елрондовог и Галадријелиног рода. Не могу тачно да вежем неку особину за њих, али жестина је можда добра реч. О романси на помолу нећу превише да причам, сем што ћу рећи да је било слатко гледати Тауриел и Килија у заједничким сценама.
Леголас, као што је Доктор већ напоменуо је наступио са неким необјашњивим лудилом у очима, и током читавог филма није престајао да ме изненађује. То није био Леголас из "Господара прстенова", те ме живо занима како ли је текао процес промене. А, ако је он изненадио, онда је Трандуил, његов ћалац, разбио своју улогу, потпуно га засенивши, макар у својим сценама. Краљевско држање, начин говора, другачији сет емоција, и рана на телу и души, све саткано са глумачким способностима је подигло овај лик на ниво који нисам очекивала.
Свидело ми се како је Гимли, ни крив ни дужан, назван бауком, или чиме већ, што је нарафски увредило његовог оца, Глоина.
Акциона сцена која је уследила након бекства у бурадима је била на веома високом нивоу, веома убедљива, реална, и чини ми се да је превазишла неке сцене из "Господара", макар по мом укусу. Килијево рањавање отровном стрелом је наравно све нас вратило у доба када је Један од Деветорице ранио г. Фрода, пре добрих деценију и по. И, заиста ми је драго што је и дебељуца Бомбур добио прилику да засјаји, да се покаже и разбије пар непријатељских глава, у оклопу од бурета, а да још при завршетку те секвенце ускочи у ново. За уметнички дојам - оцена 10! Такође, веома ми се свидео и тимски рад у пресецању дебла.
- Људи:
- Наравно да свака врста има своје предности и мане, али ми није јасно зашто увек имам осећај да су све најгоре особине видљиве у људском роду, изузев код пар изузетака. Секвенца у Езгароту (?) је била реалистична, у смислу да су људи били као људи, те се нису посебно издвојили од радње. Сматрам да је извршен одличан избор глумца за Господара града. Знам га из серије "Боунс", али и знам да је пре више деценија глумио са Др Хаусом, тамо, у родној му Британији.
Ипак, морам рећи да ја љубљу господина Барда.
- Дол Гулдур:
- Веома мрачна сцена у складу са свим оним што ће уследити, поготову у "Господару". Истраживање руина, долазак Радагаста, Деветорица на слободи и Гандалф који се налази пред једним од својих највећих искушења. Осовина зла ојачава, империја окупља снаге и спрема се да завије свет у црно. Гандалф то зна, и свестан је да улази право у замку коју му је Волшебник припремио.
Азог као заповедник легија је унапређен, у смислу карактеризације, у односу на претходни филм. Он овде добија на значају, и коначно се види да је он заиста велика опасност по све који му се нађу на путу.
Гандалфова презентација способности је била за сваку похвалу, а сматрам да је једна од најбољих сцена у филму, уједно и моја омиљена, његово сферично супротстављање Сауроновим расипањима таме. Пошто нисам читала Толкинова дела која би ми рекла како се Гандалф извукао, појма немам шта да очекујем након његовог закуцавања за зид.
Што се тиче Волшебника, готово да се може осетити његова зла бит, а сцена која је маестрално смишљена и изведена је она са чувеним оком, где је Саурон визуализован као његова зеница. Савршено!
- Шмауг:
- Најпре да кажем реч-две о доласку на планину. Драго ми је што је Фили остао уз брата. Драго ми је што је Бофур успео да нађе травуљу. (Не знам зашто, али ме он подсећа на певача Ред Хот Чили Пеперса!) И, драго ми је што је Кили излечен. Леголас је наставио да ходи својим чудним путем, борећи се кроз хорду Орка, разменивши пар удараца са Азогом. Једна од сцена које су ми измамиле осмех на лице (а, смејуљила сам се током читавог филма) јесте она која приказује Леголасову раницу, тј. крв из носа. Ко би то очекивао?
Змај је оправдао сва моја, готово непостојећа, очекивања и далеко из превазишао. Изглед, глас, дикција, виспреност, препреденост! Билбово куповање времена је надмашило и игру загонетки из првог дела. Имаш једног Хобита, који је тек први пут ван граница Округа, и вишевековног Змаја, једног од најмудријих бића у том универзуму, ако смем да приметим. Ко би имао храбрости да му уопште стане на црту? Вероватно само Билбо.
Што се тиче борбе против Шмауга, иако се на тренутке чинило да патуљци могу да изађу на крај са њим, ниједном у филму нисам помислила да ће га лако победити. Тактика је била беспрекорна, а учесници су радили као зупчаници у машинерији под планином Еребора. Торин се показао као добар коловођа, а Дворана Краљева је била врхунац филма по много чему. Веома ми је драго што је приказана и минијатурна Шмаугова слабост, у тренутку када се забезекнуо пред златном статуом краља Трора. Сигурно једна од мојих омиљених сцена! Но, ипак, ни то није вредело, јер је змај прејак, и његова пустошења тек предстоје. Дружина је пустила пошаст на свет, сада морају да се суоче са тим.
- Закључак:
- Билбо је добио шта је желео - авантуру и пријатеље. Пронашао је храброст, и још што шта. Ипак, оно што је учинило његов лик посебним је однос са Прстеном, који је маестрално обављен. Веома је било смешно када је управо Шмауг Златољубац, прстен назвао - прекрасним.
Гандалф је био као Гандалф.
Торин. Да ли је он херој? Да ли је на путу ка лудилу, које је обузело његовог деду пре њега? Да ли је добро што је Светокамен заборављен, макар за тренутак? Да ли је превише сигуран у себе? Доноси ли праве/исправне одлуке? На сва ова питања се може различито одговорити, али, једно је сигурно - прави изазови тек су пред његовим стопама. Такође, интересантно је како његова потрага за Светокаменом, и лудило које он производи бива паралела за Билбов (и касније, Фродов) однос са Прстеном.
У потпуности разумем бол и жал патуљака за домовином, знам тежину тога.
Далеко бољи од првог дела. Карактеризација и драма су били на веома висиком нивоу. Једва чекам трећи део и велику битку за крај! Толико од мене.
phoenix- Q Continuum
:: Fantasy :: The Lord of the Rings
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu