Piratsko putovanje!
5 posters
:: The Bronze :: RPG serije foruma
Strana 21 od 25
Strana 21 od 25 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
Re: Piratsko putovanje!
499...
Onda je dobro sto sam spavala u gnezdu, u pticjem obliku.
Onda je dobro sto sam spavala u gnezdu, u pticjem obliku.
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
500... Tebi ne bi toliko smetalo što su kratke koliko meni smetaju, ali bi te svejedno bolela leđa ujutru.
Kad stižemo?
Kad stižemo?
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
501...
Stigli smo:
(Kako se pogodilo da do odmorista stignemo bas na pola Da smo planirali, ne bi tako ispalo. Jos samo pola do naseg prvog veceg blaga! Srecno!)
Stigli smo:
(Kako se pogodilo da do odmorista stignemo bas na pola Da smo planirali, ne bi tako ispalo. Jos samo pola do naseg prvog veceg blaga! Srecno!)
phoenix- Q Continuum
502... Lepo je ovde... Idem ja malo do bara, vidimo se tamo kasnije, važi?
Hex- Lord
503...
Ja odo' u obicnu nabavku, da potrazim majstora za brod, da proveri treba li nam nesto od posebne opreme za naredne dane i tome slicno.
Radite sta hocete, ali zapamtite, ne preterujte ni u cemu, a to posebno vazi za Doktora. Nema zezanja, hocu mirno da odemo odavde. Povescu Relga i Dragdora sa mnom, vazi?
Ja odo' u obicnu nabavku, da potrazim majstora za brod, da proveri treba li nam nesto od posebne opreme za naredne dane i tome slicno.
Radite sta hocete, ali zapamtite, ne preterujte ni u cemu, a to posebno vazi za Doktora. Nema zezanja, hocu mirno da odemo odavde. Povescu Relga i Dragdora sa mnom, vazi?
phoenix- Q Continuum
504... Važi... Nisam nameravao ništa da radim, osim da se malo opustim, tako da za mene ne moraš da brineš.
Hex- Lord
506...
na pijaci
Relg: "Ja odoh po namirnice."
Dragdor: "A ja cu da proskacem okolo da vidim sta ima od ostalih stvari."
Ja: "Odlicno. Ja odoh kod majstora i u antikvarnicu."
na pijaci
Relg: "Ja odoh po namirnice."
Dragdor: "A ja cu da proskacem okolo da vidim sta ima od ostalih stvari."
Ja: "Odlicno. Ja odoh kod majstora i u antikvarnicu."
phoenix- Q Continuum
507...
E, ovo ja zovem mestom za provod...
Ne očekujte me večeras.
E, ovo ja zovem mestom za provod...
Ne očekujte me večeras.
Hex- Lord
508...
(U antikvarnici)
Beren: "Pozdrav, kako vam mogu pomoci?"
Ja: "Pozdrav i vama. Od jednog arheologa sam cula da ovde mogu naci predmete koji mi mogu pomoci da predjem Nemirno more."
Beren: "Ne znam o cemu govorite. Mogu li da vam pomognem na neki drugi nacin?"
Ja: "Slusajte, prilicno sam sigurna da sam na pravom mestu. Moj izvor je vec bio ovde, pre 22 godine. Rekao mi je da pomenem Naba Sivog ako bude nesporazuma ili problema."
(covek izlazi iz magacina)
Larmit: "Zeno, ko to pominje starog Naba?"
Beren: "O, samo jedna musterija. Mozda bi bilo bolje da ti preuzmes odavde?"
Larmit: "Naravno. Idi u magacin. Marin je opet ublatnjavio sestru, smiri ih malo."
Beren: "U redu." (izlazi iz radnje)
Ja: "Oprostite gospodine. Trazim pomoc vezanu za prelazak Nemirnog mora."
Larmit: "Kazes, ovde te je uputio Nab. Kako je stara vucina?"
Ja: "Pa, proslo je dosta otkad ga nisam videla, ali ne sumnjam da je kod njega sve po starom. Poslednji put sam ga videla 3 meseca pre nego sto cu poci na ovo putovanje. Na Kontinentu je, ima ribarsku radnju na obali. Dobio je i unuke. Bliznakinje"
Larmit: "Haha, srecnik! Moji dvoje naizmenicno kmece! Roditelji im rade po hotelima, pa ih mi cuvamo. No, ti hoces pomoc u vezi sa Morem?"
Ja: "Da, ako biste bili ljubazni!"
Larmit: "Nema problema. Nab me je zaduzio i previse, ovo je samo mali nacin da mu se oduzim. Slusaj pazljivo. Ovo sto cu ti dati je veoma dragoceno i veoma tesko za napraviti, zato vodi racuna o tome. Ne sme nista da mu se desi dok ne predjes More. Inace svasta moze da bude. Cim predjete u Nemirno more, otvori ovu kutiju, i drzi je na vidiku dok ne prodjete ovaj, najopasniji pojas."
Ja: "U redu. Kako funkcionise?"
Larmit: "Pa, moze se reci da je automatsko. Razvio sam specifican nacin izrade i mesanja korala iz okoline ostrva sa dragim kamenjem, koji u Nemirnom moru, zbog magnetizma koji tamo besni funkcionisu kao stit oko broda. Ali, pazi, kutija ne sme prelaziti iz ruke u ruku!"
Ja: "Hvala vam! Koliko sam duzna?"
Larmit: "Ne brini zbog toga. Kao sto rekoh, ovim ja isplacujem dug Nabu."
Ja: "Izvinite sto pitam, ali sta je on ucinio da biste mu vecno bili duzni?"
Larmit: "Recimo da je spasao glave svima na Harujo ostrvu kad je to bilo najpotrebnije. Da ne zalazimo dublje u istoriju, preduga je to prica. Bitno je da ti ja verujem, jer, pre svega verujem Nabu. Pre par meseci mi je stiglo pismo od njega... Sve mi je objasnio! "
Ja: "Razumem. Ne brinite, sve ce biti u redu. Hvala vam, do vidjenja!"
Larmit: "Zelim vam povoljan vetar, dete!"
(izlazim iz radnje, kad mi sine)
Ja: "Cekaj, vi ste Nabov prvi oficir?! Sa vaseg piratskog broda, Srebrne zvezde?! Lar Mitborn, zar ne?"
Larmit: "Nekad bio, vise ne, ali, covek se nikad ne moze u potpunosti promeniti? Srecno, dete!"
(U antikvarnici)
Beren: "Pozdrav, kako vam mogu pomoci?"
Ja: "Pozdrav i vama. Od jednog arheologa sam cula da ovde mogu naci predmete koji mi mogu pomoci da predjem Nemirno more."
Beren: "Ne znam o cemu govorite. Mogu li da vam pomognem na neki drugi nacin?"
Ja: "Slusajte, prilicno sam sigurna da sam na pravom mestu. Moj izvor je vec bio ovde, pre 22 godine. Rekao mi je da pomenem Naba Sivog ako bude nesporazuma ili problema."
(covek izlazi iz magacina)
Larmit: "Zeno, ko to pominje starog Naba?"
Beren: "O, samo jedna musterija. Mozda bi bilo bolje da ti preuzmes odavde?"
Larmit: "Naravno. Idi u magacin. Marin je opet ublatnjavio sestru, smiri ih malo."
Beren: "U redu." (izlazi iz radnje)
Ja: "Oprostite gospodine. Trazim pomoc vezanu za prelazak Nemirnog mora."
Larmit: "Kazes, ovde te je uputio Nab. Kako je stara vucina?"
Ja: "Pa, proslo je dosta otkad ga nisam videla, ali ne sumnjam da je kod njega sve po starom. Poslednji put sam ga videla 3 meseca pre nego sto cu poci na ovo putovanje. Na Kontinentu je, ima ribarsku radnju na obali. Dobio je i unuke. Bliznakinje"
Larmit: "Haha, srecnik! Moji dvoje naizmenicno kmece! Roditelji im rade po hotelima, pa ih mi cuvamo. No, ti hoces pomoc u vezi sa Morem?"
Ja: "Da, ako biste bili ljubazni!"
Larmit: "Nema problema. Nab me je zaduzio i previse, ovo je samo mali nacin da mu se oduzim. Slusaj pazljivo. Ovo sto cu ti dati je veoma dragoceno i veoma tesko za napraviti, zato vodi racuna o tome. Ne sme nista da mu se desi dok ne predjes More. Inace svasta moze da bude. Cim predjete u Nemirno more, otvori ovu kutiju, i drzi je na vidiku dok ne prodjete ovaj, najopasniji pojas."
Ja: "U redu. Kako funkcionise?"
Larmit: "Pa, moze se reci da je automatsko. Razvio sam specifican nacin izrade i mesanja korala iz okoline ostrva sa dragim kamenjem, koji u Nemirnom moru, zbog magnetizma koji tamo besni funkcionisu kao stit oko broda. Ali, pazi, kutija ne sme prelaziti iz ruke u ruku!"
Ja: "Hvala vam! Koliko sam duzna?"
Larmit: "Ne brini zbog toga. Kao sto rekoh, ovim ja isplacujem dug Nabu."
Ja: "Izvinite sto pitam, ali sta je on ucinio da biste mu vecno bili duzni?"
Larmit: "Recimo da je spasao glave svima na Harujo ostrvu kad je to bilo najpotrebnije. Da ne zalazimo dublje u istoriju, preduga je to prica. Bitno je da ti ja verujem, jer, pre svega verujem Nabu. Pre par meseci mi je stiglo pismo od njega... Sve mi je objasnio! "
Ja: "Razumem. Ne brinite, sve ce biti u redu. Hvala vam, do vidjenja!"
Larmit: "Zelim vam povoljan vetar, dete!"
(izlazim iz radnje, kad mi sine)
Ja: "Cekaj, vi ste Nabov prvi oficir?! Sa vaseg piratskog broda, Srebrne zvezde?! Lar Mitborn, zar ne?"
Larmit: "Nekad bio, vise ne, ali, covek se nikad ne moze u potpunosti promeniti? Srecno, dete!"
phoenix- Q Continuum
509... [Samo brojim da može neko da ubaci neku priču, ja se provodim i ne bi trebalo da me vidite do ujutru. ]
Hex- Lord
510...
[Sto se mene tice, ja dzonjam, tako mozete da pisete sta vam je volja ]
Ja: " "
Relg: "Da li da je budimo, da joj kazemo da smo potrosili sve pare?"
Dragdor: "Bolje nemoj... Sutra, a sad - spavaj."
Relg: "Ok... "
[Sto se mene tice, ja dzonjam, tako mozete da pisete sta vam je volja ]
Ja: " "
Relg: "Da li da je budimo, da joj kazemo da smo potrosili sve pare?"
Dragdor: "Bolje nemoj... Sutra, a sad - spavaj."
Relg: "Ok... "
phoenix- Q Continuum
511... [Zora]
*Upadam mrtav pijan u sobu i treskam vratima*
Ajte ljudi... Dan je... *Počinjem da pevam neku domorodačku pesmu*
Olaf: "Hold kæft du fulde svin! Jeg forsøger at sove!" *gađa me cipelom koja mu stoji pored kreveta*
Ja: "OUCH! Hvorfor gjorde du det for?"
Olaf: "Det er fire om morgenen, du idiot!"
Ja: "Aaaa..." *Izlazim polako na prstima na vrata* "Jeg finder en anden, der er klar til at feste."
[Ako vam nije jasno -> Google Translate sa Danskog]
*Čuje se kroz prozor kako na ulici pričam sa nekim*
Ja: "Spavaju svi, mrzi ih da ustanu... Ajde, idemo mi negde da se još malo zabavimo."
Ženski glas: "Šteta, ali njihov gubitak."
Ja: "Baš tako. Neka oni odmore dobro, ali meni treba malo dobre zabave."
*Upadam mrtav pijan u sobu i treskam vratima*
Ajte ljudi... Dan je... *Počinjem da pevam neku domorodačku pesmu*
Olaf: "Hold kæft du fulde svin! Jeg forsøger at sove!" *gađa me cipelom koja mu stoji pored kreveta*
Ja: "OUCH! Hvorfor gjorde du det for?"
Olaf: "Det er fire om morgenen, du idiot!"
Ja: "Aaaa..." *Izlazim polako na prstima na vrata* "Jeg finder en anden, der er klar til at feste."
[Ako vam nije jasno -> Google Translate sa Danskog]
*Čuje se kroz prozor kako na ulici pričam sa nekim*
Ja: "Spavaju svi, mrzi ih da ustanu... Ajde, idemo mi negde da se još malo zabavimo."
Ženski glas: "Šteta, ali njihov gubitak."
Ja: "Baš tako. Neka oni odmore dobro, ali meni treba malo dobre zabave."
Hex- Lord
512... (cipela, hahaha)
Dragdor (bunca): "Dodas bffrsref paprike i ukuvas fbervo da bi doagibio kasastu masu.... Posluzis sa goaeivovn i..." (odjednom seda uspravno u krevetu) "JURIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS! Sravnite te svinje sa zemljoooom!!! "
Dragdor (bunca): "Dodas bffrsref paprike i ukuvas fbervo da bi doagibio kasastu masu.... Posluzis sa goaeivovn i..." (odjednom seda uspravno u krevetu) "JURIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS! Sravnite te svinje sa zemljoooom!!! "
phoenix- Q Continuum
513... [Šta da ti kažem... Gadan je kad ga probudiš u cik zore. ]
Hex- Lord
514...
phoenix- Q Continuum
515... Deset ujutro, stižem strašno mamuran...
Hex- Lord
516...
(Ulazim sa terase)
Aj! Sta se s' tobom desilo? Kao da te pregazila konjica!? Ostali spavaju kao klade, izgleda da im prija nesto udobnija postelja i sigurno kopno.
(Ulazim sa terase)
Aj! Sta se s' tobom desilo? Kao da te pregazila konjica!? Ostali spavaju kao klade, izgleda da im prija nesto udobnija postelja i sigurno kopno.
phoenix- Q Continuum
518... Nemoj tako glasno... Ovdašnje piće stvarno bije u glavu... Znam da sam do 2 bio u klubu Asylum, ali tu već postaje prilično maglovito... Posle se sećam da sam oko 6 bio sa desetak mnogo ludih ljudi na plaži, a po okamenjenim delovima kože, reko bi da sam pokušao da plivam... Posle toga mi je opet malo nepoznato šta sam radio, ali evo mene ovde. Onyx, jedna od onih otkačenih, me je dopratila ovamo (još se ne snalazim u gradu) i rekla mi da nisam uradio ništa kažnjivo i da se nisam mnogo blamirao.
Hex- Lord
519...
Ja: "Odlicno! Imate li vi sta jos ovde da radite, ili da blejimo? I da, koliko cemo da blejimo? Znam da bi verovatno svi ostali ovde zanavek, ali ne mozemo... Za 5 dana gubimo povoljno vreme za prolazak kroz Nemirno more. A i sto krace ostanemo, manje cemo novca potrositi."
(Relg i Dragdor se nesto dosaptavaju u cosku)
Ja: "Sta vas dvojica tu muljate?!"
Relg: "Bolje bi bilo da sednes."
Ja: "Savrseno mi je dobro i ovako. Pucaj!"
Relg: "Pa, mi smo... Potrosili smo sav novac namenjen za hranu i ostale potrepstine!"
Ja: "STA?! Kako je to moguce?!!!! Trebalo je da vam ostane makar polovina onoga sto sam vam dala! "
Dragdor: "Cekaj, cekaj, polako. I mi smo mislili tako, ali izgleda da su par dana pre nas ovuda prosli neki likovi koji nisu hteli da plate svoj boravak, pa su cene naglo skocile..."
Ja: "Sta!?? Za to nas niko nije obavestio?!!!"
Relg: "I mi smo ostali u cudu, ali racunali smo, da nismo nista kupili, ostali bi bez zaliha, a bez zaliha ne bi prosli ni par sati..."
Ja: "U pravu si... Pa, cak me ni Larmit nije upozorio!? Matora budala... Sta sad? Izgubili smo trecinu svog novca kog smo imali na hranu i ostalo. Kako vi stojite sa parama? "
Ja: "Odlicno! Imate li vi sta jos ovde da radite, ili da blejimo? I da, koliko cemo da blejimo? Znam da bi verovatno svi ostali ovde zanavek, ali ne mozemo... Za 5 dana gubimo povoljno vreme za prolazak kroz Nemirno more. A i sto krace ostanemo, manje cemo novca potrositi."
(Relg i Dragdor se nesto dosaptavaju u cosku)
Ja: "Sta vas dvojica tu muljate?!"
Relg: "Bolje bi bilo da sednes."
Ja: "Savrseno mi je dobro i ovako. Pucaj!"
Relg: "Pa, mi smo... Potrosili smo sav novac namenjen za hranu i ostale potrepstine!"
Ja: "STA?! Kako je to moguce?!!!! Trebalo je da vam ostane makar polovina onoga sto sam vam dala! "
Dragdor: "Cekaj, cekaj, polako. I mi smo mislili tako, ali izgleda da su par dana pre nas ovuda prosli neki likovi koji nisu hteli da plate svoj boravak, pa su cene naglo skocile..."
Ja: "Sta!?? Za to nas niko nije obavestio?!!!"
Relg: "I mi smo ostali u cudu, ali racunali smo, da nismo nista kupili, ostali bi bez zaliha, a bez zaliha ne bi prosli ni par sati..."
Ja: "U pravu si... Pa, cak me ni Larmit nije upozorio!? Matora budala... Sta sad? Izgubili smo trecinu svog novca kog smo imali na hranu i ostalo. Kako vi stojite sa parama? "
phoenix- Q Continuum
520... Ja stojim prilično dobro. Ovde imam još oko 50.000 imperijalnih zlatnika i 13.000 vilenjačkih srebrnjaka. Ovde prihvataju i jedno i drugo (provereno sinoć). Ako sačekamo još jedan dan, mogu da nam nabavim koliko misliš da treba, samo da pozovem riznicu i pare stižu sutra.
Hex- Lord
521...
Dobro, onda naruci jos toliko. Mislim, mozemo se snaci i sa manje od toga sto ti imas, ali necu da rizikujemo.
I pored ove osnovne sume, naruci jos 10.000 zlatnika za troskove smestaja.
Dobro, onda naruci jos toliko. Mislim, mozemo se snaci i sa manje od toga sto ti imas, ali necu da rizikujemo.
I pored ove osnovne sume, naruci jos 10.000 zlatnika za troskove smestaja.
phoenix- Q Continuum
522... Nema problema... Zlato i srebro stiže pred zoru tovarnim zmajem. Neće niko da se uspaniči (osim možda nekog turiste) jer te zveri se godinama koriste u ovim krajevima, posebno zbog blizine Nemirnog mora.
Hex- Lord
523....
E odlcio sam da vam objasnim zasto sam nacrtao nasu zastavu da izgleda ovako
Hmmm..da evo istorije...
Jos na pocetku teme zeleo sam da napravim odgvorajucu zastavu ali postojao je jedan malecki problem?
Niko nikad nije spomenuo ko je kapetan!!!
Stoga i zastavu nisam mogao ljudski da napravim!
Kako se dalje odmacivalo pitovanje...i kada sam video nase moci i osobine nase piratske druzine javila mi se ideja...(ne nadaj te se da je tako nastala ova zastava )
Tjah bile su to ideje svakakvih zastava sa raznim pticurinama,rogovima ,rogovima,krilama,vatrom,strujom,kanzdama...ukratko receno sve ono sto krasi nasu druzinu
I tako je nastao Thunderbird...
Yah da ptica koja nosi munje,gromove i vatru je bila savseni spoj
Medjutim...postajo je jedan mali problemcic...
Nije imala nikakvu osobine ostale nakama...
I odlucio sam teskom mukom da je ne pravim...
I tako ja jednog dana sedoh za komp i gledao covek neke slike kada sam ugledao onu sliku feniksa nisam mogao da izdrzim a da je nekako ne uguram u potencijalnu nasu zastavu
Ali sto je sama slika cucnula na ona dva ukrstena da necija femura (butne kosti) to je za ne poveratovati!
Ustvari ispalo je na kraju da to uopste nije feniks... to je ustvari logorska vatra koja imitira feniksa! (doduse nalozena na ne bas tako cesto mesto za potpalu )
Onda kad sam malo bolje mucnuo glavom...skotao sam da nasa druzina ima sve same osobine tacnije ne znam odakle da pocnem....
ali aj' da objasnim samo na nas troje:
phoenix-iako nisi pravi feniks ti jedina (mozes da) imas fizcke osobine sa tom pticom cije ime nosis
Hex-vatra,uskrnuce,"pomalo" demosnkog izgleda imas osobine bas kao pravi feniks
Ja Doktor-besmrnost! Setite se da nene niko ne moze ubiti!
Znate i sami da sam ja kao feniks divan na prvi pogled ali isto tako mogu da vas lecim ako se povredite
ALI NAJVAZNIJE!
NASA DRUZINA JE VEOMA HRABRA I NEZAUSTAVLJIVA BAS KAO SAM FENIKS!
E odlcio sam da vam objasnim zasto sam nacrtao nasu zastavu da izgleda ovako
Hmmm..da evo istorije...
Jos na pocetku teme zeleo sam da napravim odgvorajucu zastavu ali postojao je jedan malecki problem?
Niko nikad nije spomenuo ko je kapetan!!!
Stoga i zastavu nisam mogao ljudski da napravim!
Kako se dalje odmacivalo pitovanje...i kada sam video nase moci i osobine nase piratske druzine javila mi se ideja...(ne nadaj te se da je tako nastala ova zastava )
Tjah bile su to ideje svakakvih zastava sa raznim pticurinama,rogovima ,rogovima,krilama,vatrom,strujom,kanzdama...ukratko receno sve ono sto krasi nasu druzinu
I tako je nastao Thunderbird...
Yah da ptica koja nosi munje,gromove i vatru je bila savseni spoj
Medjutim...postajo je jedan mali problemcic...
Nije imala nikakvu osobine ostale nakama...
I odlucio sam teskom mukom da je ne pravim...
I tako ja jednog dana sedoh za komp i gledao covek neke slike kada sam ugledao onu sliku feniksa nisam mogao da izdrzim a da je nekako ne uguram u potencijalnu nasu zastavu
Ali sto je sama slika cucnula na ona dva ukrstena da necija femura (butne kosti) to je za ne poveratovati!
Ustvari ispalo je na kraju da to uopste nije feniks... to je ustvari logorska vatra koja imitira feniksa! (doduse nalozena na ne bas tako cesto mesto za potpalu )
Onda kad sam malo bolje mucnuo glavom...skotao sam da nasa druzina ima sve same osobine tacnije ne znam odakle da pocnem....
ali aj' da objasnim samo na nas troje:
phoenix-iako nisi pravi feniks ti jedina (mozes da) imas fizcke osobine sa tom pticom cije ime nosis
Hex-vatra,uskrnuce,"pomalo" demosnkog izgleda imas osobine bas kao pravi feniks
Ja Doktor-besmrnost! Setite se da nene niko ne moze ubiti!
Znate i sami da sam ja kao feniks divan na prvi pogled ali isto tako mogu da vas lecim ako se povredite
ALI NAJVAZNIJE!
NASA DRUZINA JE VEOMA HRABRA I NEZAUSTAVLJIVA BAS KAO SAM FENIKS!
Strana 21 od 25 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
:: The Bronze :: RPG serije foruma
Strana 21 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu