Крије ли се океан испод смрзнуте површине Плутона?
3 posters
:: Chamber of Secrets :: Nauka
Strana 1 od 1
Крије ли се океан испод смрзнуте површине Плутона?
Двојица научника са Универзитета Калифорнија у Санта Крузу, компликованим су израчунавањем дошли до закључка да се испод смрзнуте површине Плутона, можда крије читав океан течности.
Иако се засад ради више о шпекулацији, него о било чему другом, аргументи које су Гуиллауме Робуцхон и Францис Ниммо представили, имају смисла. Наиме, ако је језгро Плутона прожета одређеним нивоом калијума, њено пропадање могло би да производи довољно топлоте да би се део површинског леда отопио.
Температура на површини Плутона изразито је низак и износи -230 степени Целзијуса. Робуцхон и Ниммо верују да језгро Плутона има калијума у себи. Мораћемо сачекати још неко време како би видели да ли су њихове претпоставке у праву.
Иако се засад ради више о шпекулацији, него о било чему другом, аргументи које су Гуиллауме Робуцхон и Францис Ниммо представили, имају смисла. Наиме, ако је језгро Плутона прожета одређеним нивоом калијума, њено пропадање могло би да производи довољно топлоте да би се део површинског леда отопио.
Температура на површини Плутона изразито је низак и износи -230 степени Целзијуса. Робуцхон и Ниммо верују да језгро Плутона има калијума у себи. Мораћемо сачекати још неко време како би видели да ли су њихове претпоставке у праву.
Re: Крије ли се океан испод смрзнуте површине Плутона?
Zanimljivo... Nikad mi ne bi palo na pamet da na Plutonu može da ima bilo čega u tečnom stanju...
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
То је и мене зачудило...мислим ја сам мислио да је Плутон једна стенчуга без ичега...кад оно има течност
Sve je moguce u ovom nasem ludom svemiru
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
phoenix ::Sve je moguce u ovom nasem ludom svemiru
Potpuno se slažem...
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
:: Chamber of Secrets :: Nauka
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu