X-Men film series
3 posters
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Filmovi
Strana 1 od 1
X-Men film series
X-Men američki je akcijski film koji prikazuje fiktivnu grupu superheroja zvanih X-Men, temeljenih na istoimenim stripovima. Smatra se velikim doprinosom trenutačnog oživljavanja stripova u obliku filmskih adaptacija.
Filmska radnja okreće se oko mutanata, sljedećeg evolucijskog koraka u lancu čovječanstva, s posebnim moćima koje se počinju javljati tijekom puberteta. Mutanti su u filmu prikazani kao predmet bojazni i mržnje u svijetu ljudi.
Profesor Charles Xavier (mutant s velikim moćima telepatije) pod svoje okrilje uzima nadarene pojedince i uči ih nadziranju njihovih moći za dobrobit čovječanstva u Xavierovoj Akademiji za nadarenu mladež. Njihove neprijatelje predstavljaju senator SAD-a Robert Kelly (Bruce Davison), političar koji se trudi izglasati zakon stvoren da predstavi opasnosti postojanja mutanata, i Erik Lehnsherr (poznat kao Magneto), mutant koji krivi čovječanstvo za smrt njegove obitelji tijekom holokausta. S uvjerenjem kako ljudi i mutanti nikada neće moći zajedno živjeti u miru, Magneto stvara stroj koji prisilno pretvara ljude u mutante.
Film je režisiran od strane Bryana Singera i istražuje ideje predrasuda i diskriminacije u Sjedinjenim Američkim Državama. Scenarij je napisao David Hayter (koji je imao cameo pojavljivanje u filmu kao policijac u području kipa slobode). Nastavak filma, X2: X-Men United, distribuiran je 2003. godine, a treći nastavak, X-Men: The Last Stand, distribuiran je 2006. godine. Filmska franšiza dovela je do povećanja interesa za dva samostalna filma o Wolverineu i Magnetu kao središnjim likovima.
Gledao sam sve filmove osim zadnjeg...nisu losi...ali sam cuo da je zadnji najbolji od svih delova.Tako da kad ga budem odgledao dacu ocenu za sve filmove....
Vasi komentari....
Re: X-Men film series
Jedna od mojih omiljenih saga. Imala sam i 1 originalni strip iz Amerike, al' ga dadoh drugarici.
Gledala sam tri dela X-men, ali ne i Wolverine filmove, kao ni poslednji film. Ali First Class je po trejleru stvarno prva klasa.
Gledala sam tri dela X-men, ali ne i Wolverine filmove, kao ni poslednji film. Ali First Class je po trejleru stvarno prva klasa.
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Nisu loši filmovi... Odgledao sam ih sve i moram reći da se meni najviše svideo First Class iako svi koji su čitali stripove kažu da nema nikakve veze sa onim što se tamo dešavalo...
Hex- Lord
- Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 34
Izasao je trejler za novi X-men film "Days of Future Past"!
Izvor: Youtube.com
Izvor: Youtube.com
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Similar topics
» Dinotopia (the mini series)
» BSG-Pilot mini series
» Koji ste zadnji Sci-Fi film odgledali?
» Star Trek :The Original Series
» Omililjeni T film?
» BSG-Pilot mini series
» Koji ste zadnji Sci-Fi film odgledali?
» Star Trek :The Original Series
» Omililjeni T film?
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Filmovi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu