Slovenska mitologija
2 posters
Strana 1 od 1
Slovenska mitologija
Šta mislite o našoj mitologiji?
Koliko ste upućeni u nju?
Dakle komntarišemo domaće....
Koliko ste upućeni u nju?
Dakle komntarišemo domaće....
Re: Slovenska mitologija
Imam jednu knjigu koja delom govori o staroslovenskim bogovima (Perun, Morana, Ziba...), ali da sam upucena - nisam. Procitacu knjigu kad budem imala vremena.
Ima zanimljiva knjiga u Laguni, koja se bas ovim bavi. Mislim da imaju i ilustracije.
A, s obzirom kakvu mitologiju imamo (pocev od datih bogova, preko vampira i baba Vangi, onih sto napisase prorocanstvo.....) mogli bi makar koju paru da zgrnemo...
Drugi narodi su to mnogo bolje iskoristili
Ima zanimljiva knjiga u Laguni, koja se bas ovim bavi. Mislim da imaju i ilustracije.
A, s obzirom kakvu mitologiju imamo (pocev od datih bogova, preko vampira i baba Vangi, onih sto napisase prorocanstvo.....) mogli bi makar koju paru da zgrnemo...
Drugi narodi su to mnogo bolje iskoristili
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Slazem se sa tobom i treba samo napomen da moje vidjene Boga je identicno staroslovenskom verovanju
Onda sam zaista shavtio da je to poteklo od naroda a ne pojedinca i da to nije nikakva dogma
Onda sam zaista shavtio da je to poteklo od naroda a ne pojedinca i da to nije nikakva dogma
Bas sam danas kupila knjigu Nenada Gajica sa ovim naslovom. Doduse, poskupa je (oko 1500, a 1200 ako ste clan Kluba citalaca).
Veoma je zanimljivo uradjeno, ima dosta ilustracija (veoma zanimljivih).
phoenix- Q Continuum
phoenix ::Bas sam danas kupila knjigu Nenada Gajica sa ovim naslovom. Doduse, poskupa je (oko 1500, a 1200 ako ste clan Kluba citalaca).
Jao blago tebi 'ocu i ja...
Gde si kupila knjigu?
Verovatno ima i u Delfi knjizarama, ali sam je ja kupila u Laguni (oni su valjda neki partneri ili tako nesto). Trenutno je na polici na najpopularnijim izdanjima
phoenix- Q Continuum
Jao ja sam konačno kupio gore pomenutu knjigu!
Kako je dobra da to nije normalno!!!!
Mada jedino mi je krivo što nisam video Karakondžulu da ima
Kako je dobra da to nije normalno!!!!
Mada jedino mi je krivo što nisam video Karakondžulu da ima
Hehe, cool! Drago mi je da ti se svidja! Meni su ilustracije fantasticne... Mogu dosta fora sa njih da pokupim kad crtam
phoenix- Q Continuum
Citala sam nesto, al' sad nema boga da se setim icega. Bio je to tek pocetak semestra, pa mi je dosta toga bilo u glavi... Planiram sad na raspustu temeljno da je izucim! Cak cu prvu da je procitam od onih koje sam planirala.
phoenix- Q Continuum
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu