Babylon 5
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Serije
Strana 1 od 1
Babylon 5
Вавилон 5 је америчка научно фантастична телевизијска серија створена, продуцирана и коју је увелико написао Ј. Мицхаел Страцзински . Серија је центрирана на Вавилон 5 свемирску станицу: фокално место за за политику, дипломатију, и сукоб у касним и раним 2250-им и 2260-им. Са својих истакнутим коришћењем унапред планираних лукова приче, серија је често описивана као "роман за телевизију."
Пилот филм је имао премијеру дана 22. фебруар 1993 . године. Редовно емитовање серије почиње од 26 јануар 1994 и емитовала се пет пуних сезона, освајила два Игоа за најбоље драмско Представљање и две Емми награде - за шминку и визуалне ефекте. Серија је дала још шест телевизијских филмова и спин-офф серију, Црусаде, која је емитована у 1999 и имала тринаест епизода. Директно ДВД издање садржи два кратка филма о одабраних знакова из серије објављено је 31. јула 2007.
Znam dosta ljudi koji hvale ovu seriju.Ni sam je nisam gledao ali nameravan
Pa me interesuje jel je neko gledao seriju i šta misli o njoj
Re: Babylon 5
Kako vise gledam wiki od B5 sve vise imam zelju da odgledam seriju...
recimo pogledajte ove likove...
recimo pogledajte ove likove...
Re: Babylon 5
Jedna od najboljih SF serija koju preporucujem svima da je odgledaju. Radnja je zaolurzena i nijedna epizoda ne fali niti imate osecaj da je neka nasilnicka ubacena. Sve se polako slaze , uklapa iako na pocetku imate osecaj da je serija poprlicni troma sa mnosto nekih neobjasivih pojava. Ne brinite vec na polovinu sezone radnja se zahuktava sa mnosto obrta i na kraju ogrommnoj kulminaciji.
Seriju preporucuje i SF i ne-SF famovo,a jer po mom milsjenu nijedna serija nema takvu zaukrzenu i dobro napisanu radnju kao Babylon 5 !
Seriju preporucuje i SF i ne-SF famovo,a jer po mom milsjenu nijedna serija nema takvu zaukrzenu i dobro napisanu radnju kao Babylon 5 !
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Serije
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu