District 9
2 posters
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Filmovi
Strana 1 od 1
District 9
Ogroman vanzemaljski brod se stvori iznad Johanesburga. Tri meseca on tako cuci u vazduhu, i ne oglasava se.
Onda ljudovi krenu u akciju. Brenerima proseku sebi ulaz u brod.
A tamo...kao u izbeglickom logoru, tj kolektivnom smestaju.
Ocito je neko dofurao vanzemaljce i ostavio ih nama na brigu.
I tako ljudovi dadose za skoro 2 miliona aliensa neko ubij boze naselje nazovi ga Karton City kraj Johansburga da nastane napacenike sa zvezda tu.
Ali, nakon 20 godina, oni vise nisu dobrodosli. Ljudovi su previse ksenofobni, pa prave plan da ih presele sto dalje od grada.
Po meni film je tipičan primer kako bismo se mi ponašali prema drugima koji su tu došli nesrećnim slučajem i samo su se želili vratiti kući.Naravno Ljudi kakvi su puščetine u ruke udri i tretirate ih kao ološ i otpad.Ipak na kraju oni odlaze kući ali samo dvoje dok ostali su premešteni u novi distrikt u još jedan karton city.
Onaj vanzemaljac reče da će se vratiti za 3 godine..
Što se mene tiče neka se vrati i neka pobije svu gamadiju nazovi nas Ljude
Onda ljudovi krenu u akciju. Brenerima proseku sebi ulaz u brod.
A tamo...kao u izbeglickom logoru, tj kolektivnom smestaju.
Ocito je neko dofurao vanzemaljce i ostavio ih nama na brigu.
I tako ljudovi dadose za skoro 2 miliona aliensa neko ubij boze naselje nazovi ga Karton City kraj Johansburga da nastane napacenike sa zvezda tu.
Ali, nakon 20 godina, oni vise nisu dobrodosli. Ljudovi su previse ksenofobni, pa prave plan da ih presele sto dalje od grada.
Po meni film je tipičan primer kako bismo se mi ponašali prema drugima koji su tu došli nesrećnim slučajem i samo su se želili vratiti kući.Naravno Ljudi kakvi su puščetine u ruke udri i tretirate ih kao ološ i otpad.Ipak na kraju oni odlaze kući ali samo dvoje dok ostali su premešteni u novi distrikt u još jedan karton city.
Onaj vanzemaljac reče da će se vratiti za 3 godine..
Što se mene tiče neka se vrati i neka pobije svu gamadiju nazovi nas Ljude
Re: District 9
Nisam gledala, ali je verovatno i tipican primer kako se ophodimo jedni prema drugima........ (ako bi trazili neko dublje znacenje)
Zvuci kao super film
Zvuci kao super film
phoenix- Q Continuum
- Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
:: Chamber of Secrets :: Sci-Fi Command :: Filmovi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu