Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!
__________________
SCI-FI SERBIA
Forum zvanično počeo s radom 21.08.2011

Opšte informacije i vesti

 :: SF :: Stargate

Ići dole

Da li ste gledali Zvezdanu kapiju[uključujući i fimove i serije]

50% 50% 
[ 3 ]
0% 0% 
[ 0 ]
17% 17% 
[ 1 ]
17% 17% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
16% 16% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Ukupno Glasova : 6

Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Uto Avg 23, 2011 4:00 am

iz wikipedie
Zvezdana kapija (engl. Stargate) je naučnofantastična franšiza započeta 1994. filmom Zvezdana kapija, koji je postao veliki filmski hit zaradivši skoro 200 miliona dolara. Franšiza sada obuhvata igrane serije: Zvezdana kapija SG-1, Zvezdana kapija: Atlantida i Zvezdana kapija: Univerzum. Franšiza Zvezdana kapija se proširila i u ostale medije, animirana serija Zvezdana kapija: Beskonačnost, video igre, romane, stripove i dr.

Premisa

Zvezdana kapija predstavlja vanzemljaski uređaj, prstenastog oblika, koji stvara crvotočinu omogućavajući teleportaciju od jednog do drugog uređaja u kosmosu. Pod kontrolom vlade Sjedinjenih Država, zvezdana kapija koja je pronađena na Zemlji čuvana je u tajnosti. Ovo je omogućilo istovetan razvoj događaja u stvarnom i opisanom svetu na Zemlji, jer su informacije o naprednoj tehnologiji ostale tajna široj javnosti. Mnoge civilizacije sa kojima su se timovi (Zvezdane kapije) susretali u svojim misijama češće su bile u predindustrijskom periodu, nego na višem stupnju tehnološkog napretka, i uglavnom humanoidne.
U priči, ovo je objašnjeno uplitanjem vanzemaljaca u dalekoj prošlosti Zemlje. Pokazalo se da su mnogi mitovi nastali pod uticajem vanzemaljaca koji su posetili Zemlju i koji su smatrani bogovima jer su koristeći superiorniju tehnologiju davali utisak nadmoćnih bića. Dok neke tuđinske civilizacije nisu imale nikakve namere, već su pretežno bili prolaznici, rasa poznata kao "Goa`uldi" koristila je zvezdane kapije za premeštanje svojih robova iz drevnog Egipta na druge planete pogodne za život i tako je bila direktno odgovorna za egipćansku religiju i kulturu. Posle jedne pobune robova, oni su napustili Zemlju, i kapija je bila zakopana i zaboravljena sve do modernih vremena kada su je arheolozi pronašli. Ponovna aktivacija kapije značila je pristup novim izvorima znanja ali i opasnostima, jer su Goa`uldi svoju pažnju još jednom usmerili ka Zemlji.
Zvezdana kapija

Film postavlja temelje za sve potonje delove franšize objašnjavajući pojam, funkciju i istoriju zvezdane kapije. Početne scene prikazuju kapiju u Gizi 1928. Kasnije, u sadašnjosti (1994.), glavni lik, Danijel Džekson (Džejms Spejder) predstavljen je kao neuspešni egiptolog koji brani neobičnu teoriju o nastanku piramida, aludirajući na njihovo vanzemaljsko poreklo. Njegove teorije zainteresuju čelnike američke avijacije, koji od njega traže da im pomogne u dešifrovanju hijeroglifa sa kamenja nađenog u Gizi, sada smeštenog u vojnoj bazi.
Zvezdana kapija SG-1

1997. Džonatan Glasner i Bred Rajt razvili su Zvezdanu kapiju 1, televizijsku seriju sa namerom da nastavi započetu priču iz filma Zvezdana kapija. Iako su izabrani novi glumci, nekoliko uloga iz filma je ponovljeno, uključujući glavne likove Danijela Džeksona (Daniel Jackson) i Džeka O'Nila (Jack O'Neill). Komandni centar Zvezdane kapije je pomeren iz fiktivnog vojnog objekta u planini Krik, u vojni kompleks planine Šajen. Ostale varijacije i razlike između filma i serije uglavnom se tiču lokacije planete Abidos, vanzemaljca Ra i putovanja kroz Zvezdane kapije.
Prikazivanje serije započelo je na Šoutajmu (Showtime) 27. jula 1997. a premeštena na kanal Sci-Fi posle pete sezone. Glavni glumci su bili Ričard Din Anderson (kao Džek O'Nil) i Majkl Šanks (kao Danijel Džekson), zajedno sa Amandom Taping, Kristoferom Džadžom i Donom Sinklerom Dejvisom koji su glumili nove likove, Samantu Karter, Teal'ka i Džordža Hamonda. Glumačka ekipa se nije značajnije menjala, ali je Majkl Šenks napustio seriju na kraju pete sezone, a zamenio ga je Korin Nemek (kao Džonas Kvin). Šanks se vratio na početku sedme sezone, da bi je ponovo napustio. Na kraju sedme sezone Don Dejvis je napustio seriju, a Ričard Anderson ga je zamenio. U devetoj sezoni odlazi Anderson, a angažovana su dva nova stalna glumca, Bo Bridžiz i Ben Brauder. Nakon debitantske epizode u osmoj sezoni i nakon pojavljivanja u 8. epizodi devete sezone, Klodija Blek se pojavljuje u stalnoj glumačkoj ekipi desete sezone.
Producentska kuća MGM je prosečno trošila 1.4 miliona dolara po svakoj epizodi serije, i smatra je jednom od svojih najvažnijih franšiza. Emitovanje serije je prestalo 2007, ali su dva filma, Zvezdana kapija: Kovčeg istine i Zvezdana kapija: Kontinuum, snimljena kako bi bili objašnjenji događaji sa kraja serijala.
Zvezdana kapija: Atlantida

Serija Zvezdana kapija:Atlantida prati avanture „Ekspedicije Atlantida“, kombinacije vojnih snaga i civilnih naučnika koji putuju u galaksiju Pegaz u potrazi za izgubljenim gradom Atlantidom, koji je ostavila rasa Drevni, najmoćnija koja je ikad postojala. Stigavši u grad, ekspedicija otkriva da galaksijom vlada strašan neprijatelj poznat kao Utvara (Wraith), protiv koga treba da se brane, uprkos tome što su Utvare mnogo brojnije.
Zvezdana kapija: Atlantida nastavlja priču iz serije Zvezdana kapija. Novi film je originalno bio namenjen da poveže radnje iz dve serije nakon šeste sezone Zvezdane kapije 1. Kasnije je Zvezdana kapija 1 obnovljen za sedmu sezonu i film je tada planira da se produži ta sezona. Konačno, kada je SG-1 produžena na osmu sezonu, planirani film je postala finalna epizoda sedme sezone od dva dela nazvana „Izgubljeni grad“ i postavka Zvezdanih kapija: Atlantida je pomerena u Pegaz galaksiju.[18] Ovo je omogućilo da dve serije postoje jedna pored druge u istom fiktivnom svemiru, a kasnije su se dve serije povezale. Atlantida je razvijana od strane istih ljudi i u istim studijima kao i SG-1.
Atlantida je premijerno prikazana na Sci-Fi kanalu 16. jula 2004., sa Džoom Flaniganom i Tori Higinson u glavnim ulogama. Još nastupaju Rejnbou San Frenks, Dejvid Hjulet i Rejčel Latrel. Likovi Hjuleta i Higinsove su se već pojavljivali u Zvezdanoj kapiji 1 (iako je Higinsonova nasledila ulogu od Džesike Stin). U drugoj sezoni Atlantide, Pol Makgilion i Džejson Momoa su postali stalni glumic u seriji. U četvrtoj sezoni stiže Amanda Taping, koja reprizira ulogu Samante Karter iz Zvezdane staze 1, kao i Džuel Stejt u sporednoj ulozi. U petoj sezoni Amanda Taping napušta seriju, a zamenjuje je Robert Pikardo, koji je reprizirao ulogu Ričarda Vulzija iz Zvezdane kapije 1. U leto 2008. objavljeno je da SciFi prekida sa snimanjem Atlantide. Poslednja epizoda je prikazana 9. januara 2009.
Zvezdana kapija: Univerzum

Zvezdana kapija: Univerzum je treća po redu serija iz franšize, a premijerno je prikazana 2. oktobra 2009. Radnja serije se dešava na svemirskom brodu koji je nekad bio deo nerešenog eksperimenta Drevnih pre više miliona godina.
Pre konflikta sa Utvarama (Wraith) i čak i pre nego što su Atlantidu pomerili u galaksiju Pegaz serija će otkriti da su Drevni poslali najmanje dva broda: automatizovani brod da postavlja Zvezdane kapije kroz više galaksija u našem svemiru, i drugi da ga prati i istražuje. Standardna vrata sa adresom od sedam simbola omogućavaju putovanje u istoj galaksiji. Upotreba osmog simbola omogućava putovanje u drugu galaksiju. A deveti simbol će odvesti tim do ovog drugog broda, zvanog Sudbina (Destiny)

avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Ned Sep 04, 2011 11:04 pm

cheers Jeeeejjjjj ponovo Stargate SG-1 na Sci-Fi-u!!!! Da se kucnemo farao farao farao
Prikazuje se u 17:40
Samo se plasim da pononovo ne stanu na drugoj sezoni kao prosli put ako to urade ima daj ih S\'d ćeš da izedeš g Tema

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Pon Sep 05, 2011 4:30 am

Tvom idejnom i animiranom resenju problema se i ja pridruzujem! S\'d ćeš da izedeš g Tema

_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Pon Nov 07, 2011 7:30 am

Grrrr..kako me je danas iznervirao Sci-Fi Twisted Evil
Aj sto su ponovo u krug pustili drugu sezonu SGA ali sto bre pustise SG1 izpocetka agrrrr...sve bi ja lepo... S\'d ćeš da izedeš g pa Ljudoždersvo

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Pon Nov 07, 2011 8:07 am

Grrrrr - saosecam sa tvojim bolom Sad

_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 :: SF :: Stargate

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu