Forum obuhvata sve podžanrove SF-a ukratko rečeno ceo Sci-Fi!

Ukoliko volite Sci-Fi kanal onda je ovo nesumljivo forum za vas.Ceo forim je izdeljen u najpopularnije tv serije tako na prvi pogled može se reći da je ovo forum o svim SF i Fantasy serijama.Ovo su neki od naslova:Charmed,The X files,Star Trek,Buffy the Vampire Slayer,Lost,Stargate,The Lord of the Rings,Star Wars,Supernatural,Legend of the Seeker...ali ipak to je samo delic onoga sto mozete pronaci

Ako mislite da nešto "fali" Smile nema problema napravićemo forum samo za vas,naravno ukoliko se ukaže prilika za to

Dakle:Ako volite Sci-Fi chanel da gledate,ako volite naucnu fantastiku,magiju,vampire,horore....
Pronasli ste pravi forum!
__________________
SCI-FI SERBIA
Forum zvanično počeo s radom 21.08.2011

Opšte informacije i vesti

 :: SF :: Star Trek

Ići dole

Da li ste gledali Zvezdane staze[uključujući i fimove i serije]

50% 50% 
[ 3 ]
17% 17% 
[ 1 ]
17% 17% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
16% 16% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Ukupno Glasova : 6

Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Pon Avg 22, 2011 3:51 am

Zvezdane staze (Star Trek) je američka franšiza koja je počela igranom serijom Zvezdane staze: Originalna serija (Star Trek: The Original Series) 1966. godine, kada je 8. septembra prikazana prva epizoda pod naslovom Klopka za ljude (The Man Trap). Iako je serija tokom prvobitnog prikazivanja bila slabo ocenjena, tokom sedamdesetih godina stiče popularnost tokom repriznih prikazivanja. Rezultat ove popularnosti bila su nastojanja studija Paramaunt (Paramount) da se Zvezdane staze vrate na male ekrane pod naslovom Zvezdane staze: Faza II (Star Trek: Phase II), koja su 1979. godine proizvela Zvezdane staze: Igrani film (Star Trek: The Motion Picture). Za njega je po mišljenju mnogih zaslužan uspeh filma Zvezdani ratovi, i mada je generalno ocenjen kao neuspešan prvi pokušaj, ulaganje u produkciju poput vizuelnih efekata znatno se isplatilo u sledećim filmovima koji su je uspešno koristili sa boljim scenarijima. Godine 1987. serija se vratila na male ekrane pod nazivom Zvezdane staze: Sledeća generacija (Star Trek: The Next Generation), koju su sledile Zvezdane staze: Duboki svemir 9 (Star Trek: Deep Space Nine), Zvezdane staze: Vojadžer (Star Trek: Voyager) i Zvezdane staze: Enterprajz (Star Trek: Enterprise). Pored igranih, snimljene su i dve sezone animirane serije, koje su prikazivane 1973 i 1974 godine.

Originalna serija
Serija Zvezdane staze, kasnije nazvana Originalna serija, prikazivana je 3 sezone: od 1966 do 1969 godine. Glavni likovi originalne serije su kapetan Džejms Tajbirijus Kirk (James Tiberius Kirk), njegov zamenik Spok (Spock), i brodski doktor Leonard H. Mekoj (Leonard H. McCoy), koji putuju međuzvezdanim brodom Enterprajz (Enterprise) na petogodišnjem istraživačkom zadatku i susreću se s raznoraznim vanzemaljcima i njihovim običajima, čime se realizuju dramski i akcioni zahtevi serije. Temelje serije postavili su razni pisci naučne fantastike pod vođstvom producenata Džina Rodenberija (Gene Roddenberry) i Džina Kuna (Gene Coon) i urednice scenarija Doroti Fontane (Dorothy Fontana), zbog čega se prva sezona serije generalno smatra najboljom. Kvalitet serije znatno opada u trećoj sezoni, kada joj se smanjuje budžet i kada je napušta Džin Kun. Zbog toga je njeno emitovanje prebačeno u manje popularan termin. Serija se ukida na kraju treće sezone, mada je od samog početka bilo inicijativa za njeno ukidanje, i samo je insistiranje njenih poklonika sprečilo da se serija ne ukine već posle druge sezone.

Sledeća generacija
Nakon uspeha poslednjih nekoliko filmova, studio Paramaunt vraća Zvezdane staze na televiziju pod vođstvom Džina Rodenberija. On okuplja nekoliko članova tima iz stare serije, uključujući Boba Džastmana (Bob Justman), Doroti Fontanu, Dejvida Džerolda (David Gerrold), i Bila Tajsa (Bill Theiss). Ipak, ova verzija neće biti nalik staroj — već za prvi film, u koji je bio najviše uključen, Rodenberi je počeo da pretvara Zvezdane staze u utopističku viziju budućnosti u kojoj nema siromaštva i kapitalizma, po čemu se nova serija znatno razlikuje od prethodne. Sledeća generacija beleži putovanja novog međuzvezdanog broda Enterprajz, sto godina nakon dešavanja originalne serije. Glavni likovi su: kapetan Žan-Luk Pikard, prvi oficir Vilijam T. Rajker, poručnik Dejta, poručnik Vorf, šef obezbeđenja Taša Jar (u prvom serijalu gine, a na njeno mesto dolazi Vorf), mašinski inženjer Džordi Lafordž, brodska savetnica Dijana Troj i brodska doktorka Dr Beverli Krašer. Konflikt između likova je znatno smanjen, a sama serija počinje da se bavi dugoročnim problemima u poznatom svemiru poput klingonske, kardasijanske i romulanske politike, više nego samim istraživanjem. Snimljeno je 7 sezona ovog serijala, od 1987 do 1994 godine. Brojni odnosi i rase predstavljeni u ovom serijalu postaće osnova pojedinih epizoda u serijalima Duboki svemir 9 i Vojadžer. Među poklonicima serijala i kritičarima ovaj serijal se smatra najboljim.

Duboki svemir 9
Duboki svemir 9 je treći serijal Zvezdanih staza. Serija se počela prikazivati 1993 godine, a snimljeno je ukupno sedam sezona. Radnja se odvija na svemirskoj stanici Duboki svemir 9, što izaziva kritike koje su upućivali poklonici serije (jer se radnja odvija u stacionarnom okruženju, a ne na svemirskom brodu), tako da se od treće sezone pojavljuje podrška stanici u vidu svemirskog broda USS Defiant. Serija je bolje prihvaćena od serije Vojadžer, ali ne tako dobro kao Sledeća generacija.U seriji su glavni likovi komandant Bendžamin Sisko, bejdžorska oficirka Kira Neris, oficir za nauku Džadzija Deks, narednik Majls O'Brajan, šef osiguranja Odo, doktor Džulijan Bašir, komandantov sin Džejk Sisko i ferengijski barmen Kvark. U četvrtoj sezoni posadi se pridružio i kapetan Vorf sa uništenog Enterprajza D. Krajem 6. sezone Džadzija Deks gine, a umesto nje se pojavljuje poručnica Ezri Deks.

Vojadžer
Vojadžer je četvrti serijal Zvezdanih staza. Seriju su stvorili Rik Berman (Rick Berman), Majkl Piler (Michael Piller) i Džeri Tejlor (Jeri Taylor). Serija je prikazivana od 1995 do 2001 godine.
Radnja serije prati putovanje kući svemirskog broda „Vojadžer“ (Voyager), koji je usled nesrećnog spleta okolnosti prebačen na drugi kraj galaksije. Putujući kroz još uvek neistraženi deo galaksije, oni doživljavaju brojne avanture, kroz koje otkrivaju nove planete i vrste i ujedno traže način da putovanje učine što kraćim. Glavni likovi u seriji su: kapetan Ketrin Džejnvej, prvi oficir Čakotej, šef obezbeđenja Tuvok, glavni inženjer B'Elana Tores, kormilar broda Tom Paris, oficir za operacije i komunikacije Hari Kim, hologramski čovek Doktor, Niliks i Kes umesto koje se od početka treće sezone pojavljuje Sedma od Devet.
Pored toga što predstavlja prvu TV seriju iz serijala „Zvezdanih staza“ sa računarski stvorenim specijalnim efektima, ova serija po prvi put uvodi lik ženskog kapetana svemirskog broda — Ketrin Džejnvej, što je dovelo do kritika i negodovanja jednog dela obožavalaca. Uprkos tome, kao i skromnoj oceni kritike, postigavši veliki uspeh kod TV gledalaca, serija je uspela da, zahvaljujući rastu popularnosti iz sezone u sezonu[10], osvoji preko 20 nagrada i duplo više nominacija.

Enterprajz
Enterprajz je peti serijal Zvezdanih staza. Tvorci serijala su Brenon Braga (Brannon Braga) i Rik Berman (Rick Berman). Serija prati avanture prvog ljudskog svemirskog broda sa vorp brzinom 5, Enterprajz, 10 godina pre formiranja Ujedinjene federacije planeta, što znači da je u vremenskom sledu događaja ovo prva serija. Glavni likovi u seriji su: kapetan Džonatan Arčer, komandir T'Pol, glavni inženjer Čarls Taker III, oružani oficir Malkom Rid, oficir za komunikacije Hoši Sato, kormilar Travis Mejveder i doktor Floks.
Snimljene su 4 sezone, a serija se prikazivala od 2001 do 2005 godine. Gledanost serije je u početku bila zadovoljavajuća, ali kasnije brzo opada. Uz Originalnu seriju, ovo je druga serija čije je snimanje završeno od strane studija, a ne od strane producenata.
Filmovi
Ukupno je snimljeno 11 filmova:
Zvezdane staze: Igrani film (Star Trek: The Motion Picture) (1979)
Zvezdane staze 2: Kanov bes (Star Trek 2: The Wrath of Khan) (1982)
Zvezdane staze 3: Potraga za Spokom (Star Trek 3: The Search for Spock) (1984)
Zvezdane staze 4: Putovanje kući (Star Trek 4: The Voyage Home) (1986)
Zvezdane staze 5: Krajnja granica (Star Trek 5: The Final Frontier) (1989)
Zvezdane staze 6: Neotkrivena zemlja (Star Trek 6: The Undiscovered Country) (1991)
Zvezdane staze 7: Generacije (Star Trek 7: Generations) (1994)
Zvezdane staze 8: Prvi kontakt (Star Trek 8: First Contact) (1996)
Zvezdane staze 9: Pobuna (Star Trek 9: Insurrection) (1998)
Zvezdane staze 10: Nemezis (Star Trek 10: Nemesis) (2002)
Zvezdane staze (Star Trek) (2009)
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Buffy taj Pet Avg 26, 2011 2:41 am

iskreno nisam gledala seriju,i onda sam jednom slucajno nabasala na njuna sci-fi i gldala jednu epku koja nije bilo losa i na kraju u odjavnoj spici u jbt pa ovo je star trek,iskreno ne volim te starije sci-fi a ni krimi serije posto je sve providno{ustv. tad su svi fazoni i poceli,pa za to vreme nije bilo tako}
od i vise volim fantasy od sirovog sci-fi

_________________
avatar
Buffy
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 506
Datum upisa : 21.08.2011
Lokacija : Quantico

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Pet Avg 26, 2011 2:55 am

Verovatno si naletala na TNG [The Next Generation] to jeste malo starija serija ..
Kako mislis sve providno?
Kod Star Trek-a bas i nije providno imas razne epizode...neka su onake neke su ovake...ali sve su vrh!
Odgledaj ti lepo jos koju epizodu pa ce da vidis koliko je to zarazno ja gledam TNG 9 jubilarni put i nikad mi nije dosadno...

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Hex taj Sub Avg 27, 2011 4:40 pm

Ovde moram da se složim sa Dr.Jackson-om... Da bi rekao neko da li mu se serija sviđa ili ne, mora da odgleda bar 5-6 epizoda... Uvek postoji mogućnost da je baš ta epizoda užasno loša.

U TNG konkretno, na koj si najverovatnije naletela ima podosta tih epizoda koje su nekako statične i više psihološke nego što se u njima nešto zaista dešava. Preporučujem ti da pogledaš još neku epizodu. Serija je prilično zarazna.
avatar
Hex
Lord
Lord

Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 28
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Ned Avg 28, 2011 4:30 am

Seriju nisam gledala, ali odgledala sam dosta filmova i meni su odlicni! Very Happy
Mislim da bi mi se serija svidela.

_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Ned Avg 28, 2011 8:08 am

Imas je na Sci-Fi deseti jubilarni put Very Happy
Pocinje odmah posle Legend of the Seeker...hmmm...to ti je u 14:20 valjda i onda dupla epka do 16:00,uzivaj Smile

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Pon Avg 29, 2011 4:45 am

nemam kablovskuuuuuuuuuuuuuuuu
a net mi je sr#&e :cyclops:

_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Pon Avg 29, 2011 6:14 am

ajojjjjjj...... Sad

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Hex taj Pon Avg 29, 2011 8:17 am

phoenix ::nemam kablovskuuuuuuuuuuuuuuuu
a net mi je sr#&e :cyclops:

Šta reći osim:

Kad te neće, onda te neće...
avatar
Hex
Lord
Lord

Broj poruka : 1297
Datum upisa : 25.08.2011
Godina : 28
Lokacija : Beograd

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Uto Avg 30, 2011 2:54 am

Jasta, a mozda je bolje i da nemam, jer ne bi odlazila 10m od TV-a... SF

_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Uto Avg 30, 2011 3:42 am

Ali nemas sve na TV-u osim TNG-a,tj svojevremeno bilo je na HRT-u ceo Star Trek Enterprise na Avali.Eto npr ja sam odgledao ceo Stargate i Farscape preko neta

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Sre Dec 07, 2011 8:17 am

Pre neki dan (mislim da je bila nedelja) prebacih na AXN da malo odgledam DS9 ako je cool epizoda i vide da je poceo Enterprise Jeeej Jupi

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Sre Dec 07, 2011 8:26 am

AXN je dobar kanal. Uzima neke dobre serije (makar po bilbordima)

_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Sre Avg 14, 2013 12:45 am

Da li ste znali da je Vilijam Setner, intervjuisao sve dosadasnje glumce-kapetane Enterprajza?

Juce, 13.08.2013, on je izdao DVD mini-seriju pod nazivom "William Shatner; Kapetani izbliza"

Evo i teksta sa Shatner-ove Facebook stranice:
LOS ANGELES, Aug. 13, 2013 /PRNewswire/ – Entertainment One (eOne) and premium network EPIX have announced the release of William Shatner’s new Star Trek themed mini-series, The Captains Close Up on DVD August 13th.Since first soaring onto TV screens in the 1960s, Star Trek has become one of the most durable and beloved franchises of all time. At the center of each Star Trek incarnation is what has become a truly iconic character: The Captain. The Captains Close Up is a five episode mini-series that “boldly goes where no man has gone before,” giving viewers an intimate look at the actors that have inhabited this role – all through the eyes of the man who played the first Captain: William Shatner.

Based on the feature documentary The Captains, produced and directed by Shatner, The Captains Close Up provides an even deeper behind-the-scenes look at the actors who have made Star Trek an international phenomenon. Each episode features William Shatner conducting an in-depth, one-on-one interview with each of his fellow Captains, and delves into the working challenges and personal rewards each actor garnered from his or her groundbreaking role at the Starfleet helm.

In each episode The Captains Close Up focuses on one of the Captains of Star Trek: Sir Patrick Stewart, Scott Bakula, Kate Mulgrew, Avery Brooks and of course, William Shatner. Chris Pine, the newest Enterprise Captain, turns the tables to interview the original Captain of the Enterprise, William Shatner, and the two “Captain James T. Kirks” compare notes about love, life and family.

“Deeply engaging, informative, intimate, honest, fun and – dare I say it? – fascinating!” - Scott Mantz, Access Hollywood.

The Captains Close Up miniseries is a production of 455 Films and Love Lake Productions in association with Le Big Boss Productions. Shatner also serves as producer, along with Kevin Layne and David Zappone.


_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Dr.Jackson taj Ned Okt 13, 2013 12:36 amhttp://startrekrenegades.com/home/http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Renegades

_________________


"Човек никада не види оно што је пред њим већ увек као нека мачка која се запетљава у клупку покушава да из њега изађе ,а ни сам не зна да што више дираш конце то се више и запетљаваш."-by JA Very Happy 
avatar
Dr.Jackson
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2622
Datum upisa : 02.07.2011
Godina : 28
Lokacija : TARDIS

http://scifi.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od phoenix taj Pon Okt 14, 2013 2:11 am

Wow, ovo izgleda zanimljivo.

_________________

"Hunger is the best spice, they say..."
Spike Spiegel
avatar
phoenix
Q Continuum
Q Continuum

Broj poruka : 2715
Datum upisa : 28.08.2011
Lokacija : Dressrosa

Nazad na vrh Ići dole

Re: Opšte informacije i vesti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 :: SF :: Star Trek

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu